AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Verkkouutiset hyvä, mutta voisi olla parempikin

7.2.2008 klo 17.25 | Niko Lipsanen

aiheet web, yhteiskunta,

Suosikkiuutispalveluni netissä ja ylipäänsäkin on Verkkouutiset. Sivusto on selkeä ja yksinkertainen, uutiset päivittyvät hyvää tahtia eikä seassa ole lainkaan epäuutisia urheilusta ja viihteestä. Pidän myös siitä, että Verkkouutiset seuraa tiedemaailman tapahtumia, ja uutisoi ahkerasti uusista tutkimuksista ja niiden tuloksista.

Verkkouutiset on kokoomuksen uutispalvelu, mutta uutisaineistossa se näkyy lähinnä siinä, että kokoomukseen liittyvät aiheet ylittävät uutiskynnyksen helpommin kuin muissa medioissa. Kotiinpäinvetämistä ei siellä juurikaan huomaa, mikä on tietysti vain hyvä asia. Eihän sellaista uutisointia jaksaisi lukea kukaan kokoomuslainenkaan, puhumattakaan muista. Pääkirjoitukset ja kolumnit ovat sitten asia erikseen, niissä poliittinen väri saakin näkyä.

Bloggaajan kannalta Verkkouutisissa on kuitenkin yksi erittäin suuri vika: uutisten osoitteet vanhenevat nopeasti. On turhauttavaa linkittää blogikirjoituksestaan Verkkouutisissa julkaistuun uutiseen, koska linkki ei enää parin päivän päästä toimi. Sen jälkeen kun uutiset on siirretty arkiston puolelle, linkit pitävät, mutta yleensä uutisiin tulee linkitettyä silloin kun ne ovat vielä tuoreita. Yksi kiertokonsti on linkittää uutisen tulostusversioon, jonka osoite ei arkistoinnin yhteydessä muutu, mutta se on kyllä ulkoasultaan jo turhankin karu.

Minua myös kummastuttaa se, kuinka palvelu kustannetaan, kun ei siellä juurikaan ole mainoksia. Puolueko koko homman maksaa? On tietysti oikein kiva, etteivät sivut ole täynnä vilkkuvia ja pahimmillaan metelöiviäkin mainosbannereita tai puolet sivusta peittäviä härpäkkeitä, kuten joissakin uutispalveluissa. Mutta voisi siellä nyt jotain mainoksia olla; muitakin kuin se Nykypäivän banneri sivupalkissa.

Ja ne moneen kertaan verkossa ja muualla kiertäneet ”Viikon vitsit” alkavat oikeasti olla jo aika kuluneita. Ja silti ne tulee aina luettua. Eikö vitsipalstan ylläpitämisen voisi lopettaa, niin säästyisi aikaa sekä tekijöiltä että lukijoilta?

Yksi kommentti tai paluuviite

  1. Niko Lipsanen 29.5.2008 klo 15.12:

    Verkkouutisiin on syksyllä tulossa mainoksia:

    http://www.marmai.fi/uutiset/article109751.ece

    Sivustoa myös uudistetaan. Toivottavasti eivät päädy mihinkään turhan raskaaseen ratkaisuun, keveys kun juuri on Verkkouutisten hyvä puoli. Pysyvät linkit uutisartikkeleihin olisivat kyllä edelleen varsin toivottava parannus.

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2008 : Verkkouutiset hyvä, mutta voisi olla parempikin

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan