AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Ohjeita WordPressin käyttäjille

19.3.2008 klo 17.08 | Niko Lipsanen

aiheet web,

Kirjoitin WordPressin käyttöohjeet, jotka on suunnattu sisältöä tuottaville WordPress-pohjaisten verkkopalveluiden käyttäjille. Ohjeissa ei siis ole ohjeita ohjelmiston asentamisesta, ulkonäön muokkaamisesta tai lisäosien kanssa pelailusta. Sen sijaan yritän selittää mahdollisimman epäteknisellä kielellä, kuinka artikkeleita kirjoitetaan ja kuinka kuvia siirretään blogiin.

Tarve näiden ohjeiden kirjoittamiselle syntyi, kun aloitimme Sinivihreiden kokoomuslaisten [poistettu toimimaton linkki] sivut. Vaikka WordPress onkin varsin selkeä ja yksinkertainen käyttää, niin monille vähemmän teknisesti orientoituneille käyttäjille siinäkin on monta koukkua, jotka on tarpeen selittää auki. Kun sitten näin tuon vaivan ohjeiden kirjoittamisesta Sinivihreille, niin päätin sitten muokata niistä myös laajempaan levitykseen sopivan version (josta on karsittu pois toimituksellisia ohjeita yms.).

Lähitulevaisuudessa, kun pahimmat puutteet on ahkerien kommentoijien avulla saatu korjattua (tämä on vinkki), pakkaan sivut zip- tai tar.gz-paketiksi ja laitan yleiseen jakoon jollakin soveltuvalla Creative Commons -lisenssillä. Tällöin muidenkin verkkopalveluiden ylläpitäjät voivat ottaa ohjeet käyttöön ja räätälöidä ne sellaisiksi, että soveltuvat paremmin juuri heidän ylläpitämiensä verkkopalveluiden käyttäjille. Vielä toistaiseksi kopiointi muualla julkaistavaksi edellyttää kuitenkin luvan kysymistä.

Kommentteja ohjeista ja ehdotuksia niiden kehittämisestä voi jättää tämän kirjoituksen perään.

Maantieteilijän matkakuvat

Yksi kommentti tai paluuviite

  1. matti 19.3.2008 klo 17.50:

    Minulla oli ennen yksi wordpressin blogi, mutta jostain käsittämättömästä syystä en pysty enää kirjoittamaan sinne. wordpress myös toimii ja latautuu hitaammin kotikoneeltani kuin blogger. Nyt kun wordpressiltä on tulossa uusi versio,saatan kokeilla vielä kerran.

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2008 : Ohjeita WordPressin käyttäjille

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan