AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Mänttärin suku

11.4.2008 klo 4.07 | Niko Lipsanen

aiheet kuulumiset, yhteiskunta,

Mänttärien sukulogo

Niinipuu-lehti kolahti taas postiluukusta. Olen joskus kuullut väitettävän, että Mänttärin sukuyhdistys olisi Suomen aktiivisin sukuseura. En ihmettele; minullekin lähettävät lehteään, vaikka en edes tarkalleen tiedä, mitä kautta olen osa sukua.

Yhdistyksen kotisivuilla [päivitetty linkki toimivaksi] esitetystä sukunimilistasta tosin löytyy hieman valaistusta tähän. Suvun yleisimpien sukunimien joukossa on äidinäitini sukunimi Posti, joten sitä kautta tuo yhteys löytynee.

Sukulehdessä kirjoitetaan suvun asioista ja näyttääpä sukuun kuuluvan niin kansanedustajia kuin urheilijoita ja kulttuuriväkeäkin. Myös sukuun naidut lasketaan mukaan. Suvulla on ollut oma luolamieskin, joka valitettavasti on viime vuoden puolella siirtynyt tuonpuoleiseen. Lehdessä mainittujen henkilöiden nimien perässä on taulunumerot, eli jonkinlaiset Mänttäreiden sisäiset henkilötunnisteet. Minullakin varmaan on sellainen.

Jokohan ovat vaimonikin jäljittäneet? Tuntuvat kyllä seuraavan suvun asioita tarkasti, kun Niinipuu-lehdelle ei tarvitse edes osoitteenmuutosta lähettää. Hakevat tiedot suoraan väestörekisteristä. Ja Mänttäreiden ”kaksiosainen sukukirja sisältää tiedot kaikista suvun jäsenistä.” Mitähän kaikkea tietävät?

Sukuyhdistyksellä on jopa sukumuseo Liikkalassa, nykyisellä Anjalankoskella, josta suku on lähtöisin. Yhdistys tukee lähetyskirkkoa Yhdysvaltain Mainessa. Lehdessä ja kotisivuilla mainostetaan sukutuotteita: rintamerkkejä, isännänviirejä, avaimenperiä ja sukulippiksiä. Suvun logo, jossa on tyylitelty M-kirjain ja risti, on kyllä varsin tyylikäs.

Luulenpa, ettei minua kuitenkaan nähdä ensi kesän sukujuhlilla Haminassa. Mänttäri-identiteettini on vielä varsin kehittymätön. En muista, että edes tuntisin ketään Mänttäri-nimistä, vaikka sukuun kuulunkin. Niinipuu-lehden luen kyllä ihan mielelläni kerran vuodessa, kun se ilmestyy.

Kuvassa Mänttärin sukuseuran kotisivuilta kopioitu suvun logo.

Maantieteilijän matkakuvat

Yksi kommentti tai paluuviite

  1. Niko Lipsanen 17.4.2008 klo 21.10:

    Eräs Mänttärien sukuaktiivi ja samalla kaukainen sukulaiseni oli löytänyt tämän kirjoituksen ja lähetti minulle sähköpostia. Läheisin Mänttäri-niminen esivanhempani on hänen kertomansa mukaan äidinäidinisänäidinäidinisänäitini Beata Matintytär Mänttäri (s.15.9.1777).

    Tulipahan nyt sekin sitten selväksi. Sukukirjakin kuulemma ”löytyy kaikista hyvinvarustetuista kirjastoista”.

    Samalla selvisi myös, että nuo edellä mainitut taulunumerot eivät ilmeisestikään ole henkilökohtaisia tunnisteita, vaan samassa taulussa saattaa olla useampikin sukulainen. Minä olen kuulemma samassa taulussa kuin äitini.

    Kiitokset tiedoista!

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2008 : Mänttärin suku

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan