AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Raamattu tiivistettynä

7.4.2008 klo 16.37 | Niko Lipsanen

aiheet uskonto,

Anglikaanipastori Michael Hinton tiivisti Raamatun muutama vuosi sitten 50 lyhyeen lukuun. Nyt se on käännetty myös suomeksi ja julkaistu Suomen Lähetysseuran kustantamana. Minäkään kun en ole ikinä saanut koko suurta kirjaa luettua, niin tällainen lyhyt versio on oikein tervetullut. Kirjan nimi on Raamattu 100 minuutissa, mutta vähän kauemmin minulta meni, kun luin sen bussimatkalla Mikkeliin.

Sukuluettelot ja jotkin vähemmän keskeiset kirjat tiivistelmä hyppää kokonaan yli. Vanha Testamentti tiivistyy tarinaksi, ja tutut tarinat asettuvat paikoilleen suhteessa toisiinsa. Uutta Testamenttia kirja käy läpi tarkemmin ja opetuksien sisältöönkin kiinnitetään enemmän huomiota. Ja niinhän sen tietysti kuuluukin mennä, koska VT:n opetukset annettiin juutalaisille, eikä meidän kristittyjen niistä niin tarvitse välittää.

Jos mieluummin kuuntelet kuin luet tiivistelmän, niin kannattaa tulla Lähetyskirkolle (Tähtitorninkatu 18, Helsinki) huomenna tiistaina kuuntelemaan. Siellä koko kirjanen luetaan läpi. Välissä pidetään kahvitauko. Minä luen luvut 8 ja 9, joissa käsitellään Daavidia kuninkaana ja psalmeja.

Kannattaa tietysti myös ostaa itse kirja, sillä välitti uskonjutuista tai ei, niin onhan Raamattu kuitenkin länsimaisen kulttuurin perusteoksia. Lähetysseura myy kirjaa seitsemän euron hintaan, joten kallis hankinta se ei ole. Varmaan jotakuinkin samalla hinnalla teoksen saa hankittua kirjakaupastakin.

Maantieteilijän matkakuvat

Tähän artikkeliin ei ole jätetty kommentteja...

... eikä kommentoiminen myöskään ole enää mahdollista (kuten ei minkään muunkaan artikkelin tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2008 : Raamattu tiivistettynä

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan