AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Ohjelmisto tietokoneen jakamiseen

21.4.2008 klo 14.22 | Niko Lipsanen

aiheet kuulumiset, kulutus,

Kanadalainen Userful tarjoaa ilmaista ohjelmaa, jolla yhdestä tietokoneesta voi tehdä kaksi – kunhan käytössä on kaksi näyttöä, hiirtä ja näppäimistöä (via Tietokone-lehti). Samaa konetta voi siis käyttää yhtä aikaa kaksi eri käyttäjää. Säästöä tulee paitsi laitekustannuksissa myös pienentyneen energiankäytön kautta.

Tuo kuulostaisi meidän kotikäyttöömme varsin kätevältä ratkaisulta. Aika usein toisen ollessa koneella toinen vahtii, koska pääsee koneelle. Ajattelin virittää vanhan koneen kakkoskoneeksi, mutta tämä olisi kyllä paljon parempi ratkaisu – etenkin kun ohjelmisto on saatavilla myös Ubuntulle. Nyt vain toista näyttöä hankkimaan.

Userfulin ohjelmistolla on mahdollista jakaa kone useammankin kuin kahden käyttäjän kesken, mutta useamman käyttäjän versiot ovat maksullisia.

Lompakon ohella koneen jakamisesta on iloa myös ympäristölle. Yhtiö väittää, että jakamalla prosentti maailman koneista, vähennettäisiin hiilidioksidipäästöjä yhtä paljon kuin 26 miljoonaa autoa niitä tuottaa.

Maantieteilijän matkakuvat

Tähän artikkeliin ei ole jätetty kommentteja...

... eikä kommentoiminen myöskään ole enää mahdollista (kuten ei minkään muunkaan artikkelin tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2008 : Ohjelmisto tietokoneen jakamiseen

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan