AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Mulperiteetä Thaimaasta

16.5.2008 klo 16.49 | Niko Lipsanen

aiheet kulutus,

sijainnit thaimaa

Mulberry

Naapurini on pariinkin kertaan tuonut minulle Thaimaasta tuliaisena teentapaista juomaa. Pussin päällä lukee ”Mulberry Tea Beverage”. Sisältö näyttää lähinnä vihreältä teeltä, mutta siitä valmistettu juoma on pehmeämmän makuista. Minun suuhuni maku on ehkä turhan ponneton, mutta on se hyvää aina silloin tällöin juotuna. Vaimo tuntuu tykkäävän siitä enemmänkin. Mutta mitä ihmettä se oikein on?

Wikipedia auttaa tässäkin. Mulperi- eli silkkiäispuut ovat trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla kasvava kasvisuku. Puut kasvavat myös syötävää hedelmää. Valkoisen mulperin lehdet, joista teejuoma tehdään, ovat myös silkkimadon ruokaa.

Wikipedia ei kerro teekäytöstä mitään, mutta hakukoneella löytämäni aasialaisen parantamistaidon sivusto kertoo niin. Sivuilla vakuutetaan mulperiteen (Sang Ye) sisältävän vaikka mitä terveydelle hyödyllisiä ainesosia, mutta noihin tietoihin jokainen suhtautukoon sillä varauksella kuin tarpeelliseksi katsoo.

Teetä mulperi on siis yhtä paljon kuin marjaviinit ovat viiniä, mutta hyvin samantapainen lopputulos siitä haudutettuna tulee. Ja toisin kuin monet vihreät teet, mulperitee ei mene parkkihapoille. Ei se toisaalta tunnu piristävänkään, joten sitä voinee juoda vaikka juuri ennen nukkumaanmenoakin.

Kuvassa paketillinen Herbal House -mulperiteetä. Otin kuvan tänään (16.5.2008). Kuvassa näkyvät sormet ovat osa vasenta kättäni.

Maantieteilijän matkakuvat

Tähän artikkeliin ei ole jätetty kommentteja...

... eikä kommentoiminen myöskään ole enää mahdollista (kuten ei minkään muunkaan artikkelin tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2008 : Mulperiteetä Thaimaasta

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan