AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Autovuokraamo mainostaa kilpailijoitaan

7.6.2008 klo 17.00 | Niko Lipsanen

aiheet yhteiskunta, web,

Päädyin kaatopaikkablogin pysäköintimerkinnän kautta Easyrent-autovuokraamon sivuille.

Autolle ei nyt ole tarvetta, mutta kiinnitin huomioni sivuilla olleisiin mainoksiin. Yleensähän firmat, jotka yrittävät myydä jotain oikeaa tuotetta, eivät laita sivuilleen ulkopuolisia mainoksia. Easyrentin sivuilla sen sijaan oli Googlen AdSense-mainosverkoston mainoksia (niitä samoja, joita minullakin on tässä blogissa).

Koska AdSense-mainokset kohdistetaan sisällön mukaan, oli autovuokraamon sivuilla tietysti mainoksia kilpaileviin autovuokraamoihin.

Tuohan saattaa olla ihan nerokas ajatus. Autonvuokraussivuja netissä selaileva varmaan kuitenkin käy niillä kilpailijoidenkin sivuilla, joten miksi niitä ei sitten voi samantien linkittää. Ja kun klikkauksista saa vielä tuloja, niin jääpähän käteen jotain niistäkin asiakkaista, jotka menevät jonkin toisen tahon asiakkaaksi. Kaikkia kun ei kuitenkaan voi yhteen firmaan kerätä, sillä eri asiakkaat joka tapauksessa hakevat vähän erilaisia palveluita.

Ja ei se mainosta klikannut asiakaskaan välttämättä menetetty ole. Hän käy vertailemassa hinnat ja tuotteet. Mikäli oman firman tarjous on asiakkaan kannalta paras, hän tulee takaisin ja kaupat syntyvät. Minunkin sivuillani valtaosa niistä, josta klikkaavat mainoksia, palaa myös takaisin. Vain pieni osa menee menojaan. Ja minä en edes myy täällä mitään.

Kaikkien firmojen imagoon mainostilan myyminen sivuilta ei varmaan sovi. Mutta myyväthän monet muutkin firmat ydinbisneksensä ohessa mainostilaa. Ensimmäiseksi tulee mieleen bussit ja taksit. Miksi sitten netissä toimivat firmat eivät voisi tehdä samoin, vaikkei mainostilan tarjoaminen se pääbisnes olisikaan?

Toisilla firmoilla mainokset voivat jopa tukea sivujen pääsanomaa. Osoittaahan se tiettyä luottamusta tuotteisiinsa, että antaa kilpailijansa mainostaa omiaan siinä vieressä.

Maantieteilijän matkakuvat

4 kommenttia ja/tai paluuviitettä

 1. Tuomo 8.6.2008 klo 22.45:

  Voisi kärjistetysti sanoa, että omilla sivuilla pitää kaikki asiat olla hyvin esillä, ennenkuin kilpailijoiden mainostaminen on fiksua.

  Keskittyä kannattaa yhteystietoihin, yhteyshenkilöiden esittelyyn ja hintojen esittämiseen, referensseihin, aukioloaikoihin ym tietoihin millä saadaan asiakkaan luottamus ja varmuus että hän palaa sivuille takaisin.

  En itse näe asiassa mitään ongelmaa siinä, että mainostan sivuillani myös kilpailijoita. Riittää, että homma toimii.

 2. sanoittaja 8.6.2008 klo 23.54:

  Jep. Kyllä se halventaa oman liikkeen imagoa ja laatumielikuvaa mutta jos se ei haittaa niin mikäpä tuossa.

 3. Niko Lipsanen 9.6.2008 klo 1.19:

  Olisi kyllä kiinnostavaa tietää, paljonko nuo mainokset siellä sivuilla tuottavat. Luulisi, että niistä saatavat tulot ovat marginaalisia verrattuna varsinaisen pääliiketoiminnan tuottoihin.

  Toisaalta sivuilla tietysti käy pääasiassa kävijöitä, jotka etsivät vuokra-autoja. Mainoksissa mainostetaan juuri sitä, mistä kävijät ovat kiinnostuneita, joten klikkausprosentit voivat olla suuria.

 4. Ajo-opetus 4.9.2008 klo 21.07:

  Vaikea ymmärtää tuollaista. Onhan siinä tietysti pointtia, että yritetään saada asiakasta vertailemaan hintoja ja mahdollisesti toteamaan, että palvelu on paras hinta-laatusuhteeltaan. Ongelma tulee vastaan kuitenkin viimeistään jos kilpailija on käyttänyt ammattiapua sivujensa konversion parantamiseen. Helppo käyttöinen vuokraus voi olla ratkaisevaa, vaikka hinta olisi vähän korkeampi.

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2008 : Autovuokraamo mainostaa kilpailijoitaan

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan