AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Blogilistaa voi nyt pingata

13.6.2008 klo 19.28 | Niko Lipsanen

aiheet web,

[Tästä artikkelista on poistettu toimimattomia linkkejä.]

Blogilista.fi-palvelun ominaisuuksiin on näköjään lopultakin lisätty pingaus. Se olikin erittäin toivottava parannus. Pingin avulla bloginsa voi asettaa ilmoittamaan päivityksistä Blogilistalle automaattisesti. Ei siis tarvitse odottaa, että Blogilistan robotti tulee kierrokselleen blogiisi, vaan voit lähettää sille ping-kutsun.

Kokeilin Blogilistan pingiä ensimmäisen kerran edellisen teekirjoituksen kanssa, ja hyvin se näytti toimivan. Aikaisemmin olen käynyt yleensä ilmoittamassa Blogilistalle päivityksistä käsin. Haluan päivityksen näkyvän lukijoille heti eikä vasta muutaman tunnin päästä. Mutta oma vaivansahan siitä on ollut, ja nyt sitä ei sitten enää tarvitse tehdä.

WordPress-alustalla pyörivissä blogeissa pingaus asetetaan päälle Asetukset-valikon takaa kohdasta ”Kirjoittaminen”. Sivun alareunassa on lomakekenttä otsikolla ”Päivityspalvelut”. Sinne niitä pingausosoitteita voi lisätä, yhden rivilleen. Blogilistan pingausosoite on:

http://www.blogilista.fi/blogipalvelut/ping

Englanniksi asennetuissa blogeissa tuo lomake löytyy ketjun ”Options > Writing > Update Services” takaa.

Suunnilleen samat asiat kerrotaan myös Blogilistan ohjeissa. Ehkä sinne tulee jatkossa ohjeita myös muiden blogialustojen pingausasetuksista. Todennäköisesti homma toimii suhteellisen samalla tavalla myös muissakin kuin WordPress-blogeissa.

Maantieteilijän matkakuvat

3 kommenttia ja/tai paluuviitettä

 1. Niko Lipsanen 28.6.2008 klo 6.49:

  Pingausohjeet näyttävät kadonneen Blogilistan sivuilta. Onkohan siinä ollut jotain ongelmaa? Kehitysblogissa ei kerrota asiasta mitään.

 2. Niko Lipsanen 31.8.2010 klo 20.18:

  Nyt pingaus toimii taas. Asia kerrotaan tällä kertaa Blogilistan kehitysblogissa ihan virallisestikin. Pingaussoite on edelleen tuo sama:

  http://www.blogilista.fi/blogipalvelut/ping

  (Huom! Vaikka osoitteesta tulikin tänne kommentteihin liitettynä linkki, niin sitä klikkaamalla ei pääse millekään ihmisluettavalle sivulle. Kyseinen osoite on vain julkaisujärjestelmiä varten. Asennusohjeet WordPressille on kerrottu artikkelissa.)

 3. Paluuviite: Aiheita (22.7.2010 10.26)

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2008 : Blogilistaa voi nyt pingata

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan