AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Näppäimistöt ovat käyttötavaraa

15.8.2008 klo 6.35 | Niko Lipsanen

aiheet kulutus, kuulumiset,

Näppiksiä

Selailin tietokoneelle tallentamiani kuvia ja sieltä löytyi tällainen otos tämän vuoden maaliskuulta. Kuvassa on kasa näppäimistöjä. Joukossa taitaa olla yksi toimiva, muut on kaivettu hyllyiltä ja laatikoista vietäväksi keväällä kaupunkia kiertävään YTV:n kierrätysautoon. Kuva havainnollistaa hyvin sen, miksi en juurikaan harrasta kannettavia tietokoneita.

Näppäimistöt ovat aika lailla kulutustavaraa. Niitä putoilee lattialle, ja tarpeeksi monta kertaa pudottuaan ne usein hajoavat. Syynä putoamiseen oli tavallisesti sekoilu johdon kanssa. Päätin sitten ostaa langattomia versioita, ja ne putoilivatkin huomattavasti harvemmin. Sen kestävämpiä ne eivät kuitenkaan olleet, vaan hajosivat ihan putoamattakin. Yksi niistä oli vielä sellainen vähän kalliimpi malli, jossa oli vasenkätisille suunniteltu näppäinasettelu.

Yhden näppiksen kaatui pullollinen limonadia, ja se hajosi siihen, mutta useimmat ovat poistuneet käytöstä joko pudottuaan tai yleistä heikkouttaan. Kaikki syy ei kuitenkaan ole minussa, vaan vaimokin on osallistunut näppisten hajottamiseen.

Nyttemmin näppisten pudottelu on kuitenkin huomattavasti vähentynyt. Uutta ei ole tarvinnut ostaa pitkään aikaan. Syy tähän on siinä, että pöytäkonetta käytetään pääasiassa uudessa tietokonekolossa, josta se ei oikein pääse putoamaan mihinkään.

On meillä pari ikivanhaa Toshiban miniläppäriä. Niillä pääsee sähköpostille ja uutisia lukemaan silloin, kun toinen on pöytäkoneella, mutta eipä juuri muuta. Ne ovat pysyneet hyvin siellä sängyn päällä, missä niitä yleensä käytetään. Mutta parempitasoista läppäriä ei kannata edelleenkään hankkia, sillä tuskin sitä malttaisi aina tietokonekolossa käyttää ja korkeammalta paikalta sellaisen saisi kuitenkin pudotettua. On kuitenkin kiva, että kun näppis putoaa lattialle, niin mukana ei mene koko tietokone.

Kuvan näppäimistöistä otin 25.3.2008 (kuvan lisenssi).

Tähän artikkeliin ei ole jätetty kommentteja...

... eikä kommentoiminen myöskään ole enää mahdollista (kuten ei minkään muunkaan artikkelin tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2008 : Näppäimistöt ovat käyttötavaraa

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan