AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Älä estä kuvien indeksointia

7.8.2008 klo 6.36 | Niko Lipsanen

aiheet web,

Auringonkukkavene

Varsin iso osa kotisivujeni sisällöstä on valokuvia. Pari vuotta sitten keksin mielestäni hyvän idean, ja estin robots.txt-tiedostolla joidenkin valokuvia sisältävien hakemistojen indeksoinnin hakukoneilta. Tulos on selvästi nähtävissä, jos katsoo kuukausittaisia kävijätilastojani heinäkuulta ja syyskuulta 2006. Kävijämäärissä kävi kertakaikkinen romahdus, eivätkä ne edelleenkään ole palautuneet entiselle tasolle.

Googlen kuvahaku toi ennen tuota muutosta Domnik.netin kävijöistä yli 70 prosenttia. Koska suurin osa kuvista jäi sen jälkeen haun ulkopuolelle, romahti tuo nopeasti murto-osaan. Minulta kesti kuitenkin pitkän aikaan edes tajuta, mistä oli kyse. Samaan aikaan tapahtui sivuilla muutakin: vaihdoin palveluntarjoajalta toiselle, sivusto oli muutaman päivän poissa verkosta ja yhden järjestön kotisivut siirrettiin Domnik.netin alta toisaalle. Siksi en osannut heti yhdistää kävijämäärien laskua tuohon onnettomaan robots.txt-muutokseen. Palautin tiedoston ennalleen vasta useamman kuukauden päästä.

Yksi eniten osumia kerännyt tiedosto oli aikaisemmin tämä siskoni ottama kuva Funny Face -nimisestä koirasta (katso Funnyn kotisivu. Se oli parhaimmillaan ensimmäisellä sijalla Googlen kuvahaussa hakusanalla ”funny”. Mutta ei todellakaan ole enää.

Kaikkea tyhmää sitä tuleekin tehtyä. Mutta ehkä siitä sitten samalla jotakin oppii.

Valokuvassa on Munkkisaaren edustalla keväällä ankkurissa ollut auringonkukkavene. Otin kuvan 22.5.2008 (kuvan lisenssi).

Maantieteilijän matkakuvat

Tähän artikkeliin ei ole jätetty kommentteja...

... eikä kommentoiminen myöskään ole enää mahdollista (kuten ei minkään muunkaan artikkelin tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2008 : Älä estä kuvien indeksointia

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan