AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Kymppitonni menee rikki tänään

24.9.2008 klo 0.43 | Niko Lipsanen

aiheet web,

Tämä blogi on noin kahdeksan kuukautta vanha. Kävijämäärät ovat tasaisesti kasvaneet, ja laskinkin muutama päivä sitten, että 10 tuhannen kävijän raja menisi rikki joskus syys-lokakuun vaihteessa. Maanantain kävijäpiikki toi rajapyykkiä kuitenkin monta päivää lähemmäksi. Jos palvelimet eivät kaadu tai muuta erikoisen radikaalia ei tapahdu, niin laskuri pyörähtänee uudelle kertaluvulle tämän päivän aikana.

Kävijämääriä tässä blogissa laskee virolainen OK kaunter -palvelu, jonka laskuri on jokaisen sivun alareunassa. Toki käytössä on myös kehittyneempi tilastointiohjelma (Google Analytics), kuten myös Datamapin webhotellipakettiin kuuluva Awstats-tilastointi. Mutta olen tykästynyt myös tuohon OK-laskuriin erityisesti sen yksinkertaisuuden takia. Laskuria varten kun ei tarvitse rekisteröityä mihinkään; tilaa vain koodin sähköpostiin. Asetuksia ei tosin sitten pääse jälkikäteen enää muuttamaan.

Laskuri muistaa kymmenen viimeistä kävijää, joten se ei laske jokaista uutta sivulatausta uudeksi kävijäksi, kuten jotkut laskurit tekevät. Mutta sitten kun kymmenen on kävijää on sivun ladannut, lasketaan kävijä taas uudeksi. Tämä toimii varsin kivasti silloin, kun kävijöitä on kovin paljon. Mutta jos laskurin päivälukema alkaa pyöriä sadoissa, niin silloin sama kävijä tulee helposti laskettua yhdelläkin vierailukerralla kahdeksi.

Viime maanantaille laskuri näytti hieman yli 600 kävijää, joten ne tuskin ovat kaikki uniikkeja. Kävijäpiikin aiheutti lähinnä Kulutusjuhla-blogin linkki pienestä kompaktiasunnostamme kertovaa juttuun. Vielä eilen tiistainakin kävijöitä oli lähes 250. Puoliltaöin laskuri näytti lukemaa 9918, joten tasaluvun rikkoontuminen ennen seuraavaa puoltayötä vaikuttaa todennäköiseltä; olkoonkin, että ennen maanantain piikkiä täällä kävi normaalisti vain noin 50–70 kävijää päivässä.

Olen ripotellut OK-laskureita pitkin sivujani. Hyödyllisimmillään ne minusta ovat, kun haluaa kootusti tarkastella jonkin sivuryhmän kävijöitä. Harva laskuri siksi laskeekaan vain yhden sivun kävijöitä. Esimerkiksi tässä blogissa on yksi laskuri, joka pyöräyttää uuden luvun tuli vierailija mille sivulle tahansa. Matkakuvasivuillani yksi laskuri laskee aina yhden reissun kuvien katsojat kaikista kolmesta kieliversiosta ja kaikilta kyseisen matkan kuvasivuilta.

Jos OK.ee päättää jossain vaiheessa lopettaa laskuripalvelun tarjoamisen, niin sitten laskuritiedot menevät menojaan ja minulla on aika homma poistaa laskurikoodi kaikilta sivuilta, joille olen sen lisännyt. Pelkästään tämän yhden vaihtoehdon varaan ei kannata siksi laskea, ja eipä OK-laskuri kovin monipuolista tietoa edes tarjoa. Mutta mielestäni se on kaikessa yksinkertaisuudessaan varsin mainio lisäpalvelu kävijämäärien seuraamiseen.

Toiminnon voi lisätä omille sivuilleen klikkaamalla esimerkiksi tämän sivun alareunassa näkyvää laskuria. Sieltä takaa löytyy Registreeri TASUTA kaunter -linkki, jonka jälkeen täytetään tarvittavat tiedot. Lomakkeen kysymykset ja tilastotiedot on kirjoitettu viroksi, mutta suomalaisille oikeiden merkitysten arvaaminen ei ole kovin vaikeaa. Koodi tulee sähköpostilla. Se on aika vanhanmallista ja rumannäköistä html-kieltä, mutta se on helppo muokata esimerkiksi xhtml-standardin mukaiseksi, jos sitä sivuillaan käyttää.

8 kommenttia ja/tai paluuviitettä

 1. Niko Lipsanen 7.5.2010 klo 16.21:

  Sata tuhatta kävijää tuli täyteen juuri äsken. 100000. vierailija oli Elisa ADSL -käyttäjä, joka tuli blogiin klo 16.14.49. Mitään palkintoja ei kuitenkaan ole jaossa, joten ei tarvitse ilmoittautua.

 2. Niko Lipsanen 1.8.2010 klo 13.08:

  Myös Lipsanen & Rusossa meni eilen 31.7.2010 sata tuhatta täyteen.

 3. Niko Lipsanen 26.10.2011 klo 16.58:

  200 tuhatta kävijää pamahti juuri rikki. Tämän blogin 200000. vierailija oli gprs.sl-laajakaista.fi-käyttäjä, joka kävi blogissa tänään klo 16.55.02.

  Mitään palkintoja ei ole jaossa tälläkään kertaa.

 4. Niko Lipsanen 9.8.2012 klo 1.46:

  Tänään pitäisi mennä 300 tuhatta rikki, jos ei nyt satu blogi kaatumaan tai jostakin muusta syystä kävijät yhtäkkiä kaikkoa.

 5. Niko Lipsanen 9.8.2012 klo 15.49:

  Rikki näyttää menneen. Kävijälaskuri näyttää lukemaa 300083.

 6. Niko Lipsanen 19.12.2012 klo 14.17:

  400 tuhatta meni rikki tänään.

 7. Niko Lipsanen 31.3.2013 klo 2.35:

  500 tuhatta täyttyi eilen lankalauantaina vähän ennen puoltayötä.

 8. Niko Lipsanen 27.10.2013 klo 23.50:

  Tänään meni rikki 600 tuhatta.

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2008 : Kymppitonni menee rikki tänään

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan