AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Ylenkin uutisia voi nyt kommentoida

17.10.2008 klo 13.11 | Niko Lipsanen

aiheet web,

YLE uutiset

Nyt myös Ylen uutissivuille on monen muun mediatalon tapaan lisätty mahdollisuus kommentoida uutisia – tai ainakin osaa uutisista. Jostain syystä kaikkien uutisten perässä kommentointimahdollisuutta ei ole.

Kyse ei ole siitä, että juuri käyttöön otettu kommentointitoiminto olisi liitetty vain uusimpiin uutisiin, sillä sitä ei ole läheskään kaikissa uusimmissakaan. Vaikutti siltä, että kommentointimahdollisuus koskisi tällä hetkellä vain kotimaan uutisia, mutta ei niistäkään kaikkia. Milläköhän tavalla mahtavat Ylessä päättää mitä uutisia saa kommentoida ja mitä ei?

Kommentit ennakkomoderoidaan. Ohjeistuksessa kommentoitavien uutisten perässä kerrotaan näin:

YLE Uutisten toimitus lukee kommentit ja julkaisee asialliset ja hyvien tapojen mukaan kirjoitetut viestit. Kommentteja voidaan lyhentää. Kommenttien joukossa ei julkaista huomautuksia asia- tai kirjoitusvirheistä. Kommentteja ei julkaista kello 23 – 07 välillä.

Mielenkiintoista tuo, että asiavirheistä ei saa huomauttaa. Vastaavaa ei taida olla käytössä muilla kommentoinnin sallineilla mediataloilla. Uskooko Yle olevansa erehtymätön?

Mitään mainintaa siitä, voiko kommentteihin liittää esimerkiksi linkkejä, ei ohjeissa ole. Pitäisi varmaankin kokeilla, moderoidaanko sellaiset pois. Muutenkin jää vielä nähtäväksi, kuinka tiukkaa moderontilinjaa Yle aikoo uutiskommenteissaan pitää.

Kuvassa Ylen uutissivuilta napattu logo.

6 kommenttia ja/tai paluuviitettä

 1. Tekstiurakoitsija 17.10.2008 klo 17.31:

  no joo.. toimivaa keskustelua ei ainakaan pääse kommentoijien kesken syntymään jos moderoinnin takia vastaukset tulee vasta seuraavana päivänä. kommentit jäänevät siis todennäköisesti vain kommenteiksi itse aiheesta/artikkelista

 2. Niko Lipsanen 17.10.2008 klo 21.36:

  Aika harvoissa uutisissa tuntuu edelleenkään tuo kommentointimahdollisuus edes olevan. Laitetaan nyt tähän linkki yhteen, niin ei tarvitse hakemalla Ylen sivuilta hakea, jos haluaa nähdä esimerkin kommenttiketjusta:

  http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id104836.html

  @Tekstiurakoitsija

  Jostain syystä kommenttisi oli jäänyt spämmihaaviin. Siksi se tuli näkyviin vasta viiveellä. Syytä tuohon en osaa kertoa.

 3. Tommy R. 18.10.2008 klo 23.06:

  Ainakin HS.fi:llä on sama käytäntö asiavirheiden suhteen. Huomautuksia ei tosin suoraan kielletä:

  ”Jos uutisessa on asia- tai painovirhe, laita keskusteluviestin sijaan sähköposti osoitteeseen hs.online@hs.fi

  HS.fi:ssä julkaistaankin ainakin jonkin verran myös asiavirhehuomautuksia, joten linja on tuskin yhtä tiukka kuin Ylellä. Ylenkin kannattaisi lisätä sähköpostiosoite, johon voi ilmoittaa uutisessa mahdollisesti olevista asiavirheistä.

  Ylellä on todennäköisesti käynnissä vasta jonkinlainen kokeilu kommentoinnin toimivuudesta tms. Tuntuu ainakin hyvin oudolta, ettei läheskään kaikkia uutisia voi kommentoida – äsken en löytänyt yhtään sellaista. Sitä paitsi Yle ei ole tainnut edes millään tapaa tiedottaa kommentointimahdollisuudesta?

 4. Niko Lipsanen 19.10.2008 klo 3.56:

  Joo, kovin ovat salaperäisiä nuo Ylen touhut. Kommentteja näkyy kuitenkin tulleen niihin harvoihin uutisiin, joissa se on ollut mahdollista.

 5. pelit 19.10.2008 klo 22.42:

  Kyllä niitä kommentteja tulee varmasti ajan kanssa. Kommentointimahdollisuus on asiaa. Tosin esim. digitodayssa (jossa kommentointi ollut pitkään mahdollista) liian moni valittaa artikkelin kieliasuun yms. asioista sisällön kommentoinnin sijaan (toki kieliasu pitäisi olla kunnossa, mutta..)

 6. jesse 17.12.2008 klo 8.37:

  Minun kommentteja ei ole julkaistu yhtäkään. Olen arvostellut bushin
  kenkäjuttua että moni suomalainenkin olisi varmaan heittänyt häntä kengällä jos
  olisi tullut tilaisuus. Bush teki yllätysvierailun joten sinne ei tullut mielenosoitusta mutta oli se yksi uskollinen toimittaja joka toi terveiset
  muun kansan puolesta :)

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2008 : Ylenkin uutisia voi nyt kommentoida

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan