AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Poukkoilua Googlen hakutuloksissa

18.11.2008 klo 7.05 | Niko Lipsanen

aiheet web,

Kirjoitin lauantaina jutun Lasipalatsilla pidetystä suklaafestivaalesta. Se ponnahti nopeasti suklaafestivaali-hakusanalla Googlen tuloksissa kolmanneksi. Koska tapahtuma jatkui vielä sunnuntaina, sanaa myös haettiin ja kävijöitäkin kertyi ihan mukavasti. Maanantaina juttu kuitenkin katosi hakutuloksista.

Jos nyt teen Google-haun kyseisellä hakutermillä, ei lauantaista juttuani löydy enää lainkaan ja tämän blogin etusivukin tulee vastaan vasta seitsemännellä hakutulossivulla. Eipä niin, että tuo nyt kauheasti haittaisi, kun muuten liikennettä tulee Googlen suunnalta ihan entiseen tahtiin. Eipä tuota varmaan enää niin kauheasti haeta, kun festarit ovat jo ohi. Mutta kummastuttaa vain, että mihin se juttu sieltä hakutuloksista katosi.

Muistaakseni joskus aikaisemminkin on ollut vastaavia tapauksia, jossa jokin blogijuttuni nousee hetkeksi Googlen suosioon ja sitten putoaa äkkiä kokonaan pois. Toiset kirjoitukset taas pysyvät hakutulosten kärkipaikoilla joillakin ihan hyvin kävijöitä kerryttävillä hakusanoilla vaikka kuinka kauan.

Tuo suklaafestarijuttu näyttää pudonneen tuloksista kokonaan, siis myös muillakin hakusanoilla. Esimerkiksi hakusana ”viinisuklaa” ei vielä saa edes ylipäänsä kovin paljon tuloksia, kun ei siitä taida olla kovin moni kirjoittanut. Mutta tuo minun suklaafestarijuttuni ei sillä tule näkyviin, vaikka siellä siitäkin kirjoitan.

2 kommenttia ja/tai paluuviitettä

  1. Niko Lipsanen 21.11.2008 klo 10.20:

    Nyt sivu on taas palannut hakutuloksiin kakkoseksi. Eipä tuolla tosin enää niin väliä, kun eipä kukaan suklaafestivaaleja enää Googlella hae kuin ehkä ensi syksynä, jos festarit järjestetään taas uudelleen.

  2. Jyri Väätäinen 23.11.2008 klo 17.25:

    Minulla oli kanssa tuollaista muutaman artikkelin kohdalla. Palasivat aina ennalleen muutaman päivän päästä.

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2008 : Poukkoilua Googlen hakutuloksissa

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan