AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Haloscan onkin nyt JS-Kit

2.12.2008 klo 7.06 | Niko Lipsanen

aiheet web,

JS-Kit logo

Pähkäiltyäni jonkin aikaa kommenttitoimintoa uusille valokuvablogeilleni päädyin Haloscaniin, jota olen joskus aikaisemminkin käyttänyt. Se, ettei tarvitse asentaa omalle sivustolle mitään ohjelmistoja, joiden päivittämisestä pitäisi huolehtia, on kaikista selkeintä. Ei minulla tänne nykyisinkään ole muita asennettu kuin WordPress, mutta siinä onkin ihan tarpeeksi.

Yllätyksekseni huomasin kuitenkin, ettei Haloscania enää entisenlaisessa muodossaan ole olemassa, vaan JS-Kit on ottanut sen haltuunsa. Yhteistyö näiden kahden välillä on alkanut jo tämän vuoden alussa, ja viime kesänä Haloscan siirtyi JS-Kitille. Niinpä vanhaan Haloscaniin ei enää pääse kirjautumaan, vaan tilalle on tullut JS-Kit Comments.

Kommenttitoiminnon asentaminen on ainakin tehty erittäin helpoksi. WordPressille ja Bloggerille olisi omat siirtotyökalut, ja niissä on mahdollista käyttää blogin omaa tietokantaa kommenttien tallettamiseen (mikä tekee palaamisesta vanhaan helpomman, jos JS-Kit ei miellytäkään). Kuvablogini ovat kuitenkin itse virittämälläni alustalla, mutta sinnekin kommentoinnin sai liitettyä kopioimalla kaksi riviä koodia blogipohjaan. Ei se vanhalla Haloscanillakaan vaikeaa ollut, mutta tämä on jo aivan ylihelppoa.

Hetken aikaa jouduin kuitenkin miettimään, kuinka blogin omistaja pääsee hallitsemaan kommentteja. Mitään tavanomaista kirjautumismenetelmää JS-Kit ei nimittäin tarjoa. Kommentointi otetaan haltuun olemalla ensimmäinen, joka jättää sivuille kommentin. Siinä yhteydessä annetaan myös sähköpostiosoite. Jatkossa käyttäjä tunnistetaan selainkeksin avulla. Jos keksit poistaa tai kirjautuu järjestelmästä ulos, niin takaisin pääsee pyytämällä aktivointisähköpostin.

JS-Kit Comments tarjoaa kommentoijille omaa kommenttiprofiilia, jonne voi tallentaa eri blogeihin jättämänsä kommentit. Taustalla onilmeisesti samantapainen ajatus kuin joidenkin käyttämässä Disqus-lisäosassa.

Tarjolla olisi myös kommenttien arviointia ja paluuviite-toiminto. Katsotaan, katsotaan...

Kommenttitoiminnon kieltä ei voi asettaa blogin mukaan, vaan härpäke tunnistaa kielen selaimen asetuksista ja toimii sen mukaan. Kielivalikoima vain on toistaiseksi aika suppea; listasta puuttuu niin ranska kuin suomikin. Luulisi nyt ainakin ranskan sinne pian tulevan.

Testailin jo vähän itse JS-Kitin kommentointia, mutta olisi oikein kiva, jos blogin lukijat kävisivät tuolla kuvablogien puolella kokeilemassa myös, kuinka se kommentointi toimii. Nähdään sitten, onko joitakin ongelmakohtia, jotka pitäisi ottaa huomioon. Kommentoinnin voi tehdä halutessaan joko englanniksi tai ranskaksi. Jos systeemi osoittautuu toimivaksi, niin ehkä otan sen käyttöön myös matkakuvasivuillani.

Kuvassa on JS-Kitin logo.

Yksi kommentti tai paluuviite

  1. Niko Lipsanen 7.12.2008 klo 4.24:

    Olen nyt testaillut tätä, ja näyttäähän se toimivan. Puutteitakin tosin on, kuten se, että kommentointilomakkeessa ei ole kohtaa kommentoijan omalle kotisivulle. Minusta sen olisi ihan hyödyllistä olla siinä. Kommentteihin voi kyllä liittää linkkejä.

    Laitoin tuon kommentoinnin nyt myös matkakuvasivuilleni, tosin toistaiseksi vain uusimpiin Venäjän-kuviini.

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2008 : Haloscan onkin nyt JS-Kit

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan