AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Käyttökokemuksia Nokia E71:stä

21.1.2009 klo 7.05 | Niko Lipsanen

aiheet kulutus,

Nokia E71

Minulla on nyt noin kolme viikkoa ollut Nokia E71 -kännykkä. Puhelintoiminto on siinä varsin toissijainen, sillä ensisijaisesti laite on minulle mobiili sähköposti- ja webinselauslaite. Onhan se tietysti ihan kätevää, että sillä voi myös soittaa ja lähettää tekstiviestejä.

Ensimmäiseksi E71 hämmästyttää koollaan. Tuntuu suorastaan ihmeeltä, että niin pieneen laitteeseen on saatu mahdutettua qwerty-näppäimistö, jota on myös varsin hyvä käyttää. Ei se tietysti tavallisen tietokonenäppiksen käyttömukavuutta voita, mutta näppäimet ovat kuitenkin sen verran koholla, että niitä pystyy isompisorminenkin käyttämään ilman, että painaa montaa kirjainta yhtä aikaa.

Myös Ä ja Ö löytyvät näppäimistöstä suoraan, mikä helpottaa suomen kirjoittamista. Numerotoiminto pitää painaa erikseen päälle silloin, kun sellaisia haluaa kirjoittaa.

Metallinen ulkokuori antaa jämäkän tunnun ohuelle puhelimelle eikä siitä seuraava painavuuskaan ole haitta. Paketissa oli mukana myös kotelo, mikä onkin hyvä suoja, kun laitetta kuljettaa taskussa.

Ohjelmistopuolelta löytyy kaikki tarvittava, eli selain, sähköposti, kalenteri ym. Nokian oma selain tosi oli varsin epäintuitiivisen oloinen ja rumakin, joten vaihdoin sen pidempiä tutkimatta Opera Miniin. Tulipahan samalla testattua ohjelmistojen asentaminen, mikä oli varsin suoraviivaista ja helppoa.

Myös sähköpostiohjelma on ruma ja hankala etenkin siksi, että käytetty fontti on niin suurta. En löytänyt minkään valikon takaa mahdollisuutta sen pienentämiseen. Jos sähköpostiohjelma käyttäisi samaa fonttia kuin kalenteri, niin viestilistassa lähettäjien nimistä ja otsikoista näkyisi muutakin kuin muutama ensimmäinen kirjain. Viestejä olisi myös mukavampi lukea, jos näytöllä näkisi kerralla vähän enemmän tekstiä. Ehkä sähköpostiakin varten löytyy jokin korvaava sovellus.

Nokia E71:ssä on WLAN-toiminto, ja sen olemassaolo onkin ensiarvoisen tärkeää. Luulin vain aluksi, että kun haen avoimen verkon ja saan sen näkymään aloitusnäytöllä, niin homma toimii siitä eteenpäin. Mutta ei. Jokaisen sovelluksen asetuksista täytyy erikseen määritellä, että se käyttää WLAN-yhteyttä. Oletusyhteytenä kaikissa on Saunalahden, jonka liittymä minulla on, datayhteys. Yhteys piti määritellä erikseen ainakin sekä lähtevälle että tulevalle sähköpostille, Operalle ja RealPlayer-soittimelle. Ainoastaan Nokian oma selain näyttää uskovan sitä, mitä aloitusnäytöllä yhteydeksi kerrotaan.

Pieneen näyttöön on tietysti totuttelemista, mutta kyllä se alkaa sujua. Youtube-videotkin saa suurennettua koko näytön kokoiseksi, jolloin niitä on jo ihan hyvä katsella. Mari taas on havainnut laitteen hyväksi äänikirjojen kuunteluun.

Kamerakin puhelimessa on, mutta muutaman testikuvan jälkeen totesin sen laadun melko kehnoksi. Yksi kuvista on päätynyt jo tänne blogiinkin. En kuitenkaan vielä luovu tavastani pitää mukana myös oikeaa digitaalikameraa.

Puhelimen navigointiominaisuuksia en ole edes kokeillut. Mukana tuli myös karttoja, joissa näkyy ilmeisesti Suomi ja ainakin osa muista Pohjoismaista.

Moni muukin on ehtinyt jo kirjoittaa Nokian E71-mallista. Mobiiliblogin arvostelussa on puhelimesta paljon hyviä lähikuvia. Toinen arvostelu löytyy Puhelinvertailu.comista.

Kuvan Nokia E71-puhelimesta otin 16.1.2009 (kuvan lisenssi).

2 kommenttia ja/tai paluuviitettä

  1. Niko Lipsanen 22.1.2009 klo 5.38:

    Mainittakoon vielä, että kyseessä on ensimmäinen matkapuhelimeni. Olen tähän asti pärjännyt ilman sellaista. Olisin varmaan pärjännyt pidempäänkin, mutta lähipiirini oli sitä mieltä, että minut tavoittaa huonosti.

    Itse en puhelinta itselleni ostanut, vaan sain sen lahjaksi. Tulin muutama vuosi sitten sanoneeksi, että voin harkita kännykän hankkimista sitten, kun siinä on WLAN-yhteys ja kunnollinen näppäimistö kohtuuhintaan. 400 euroa ei mielestäni ollut vielä kohtuuhinta, mutta kun en itse maksanut, niin en valita.

    Olisin minä varmaan aikanaan omatoimisestikin vastaavan laitteen hankkinut, mutta olisin vielä toistaiseksi jäänyt odottamaan niiden hinnan putoamista.

  2. Niko Lipsanen 30.8.2009 klo 23.44:

    Kännykän hihna kului poikki. Ei ollut erityisen kestävää tekoa, kun näin pian meni.

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2009 : Käyttökokemuksia Nokia E71:stä

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan