AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Lumix TZ7 vaikuttaa kiinnostavalta

31.1.2009 klo 7.46 | Niko Lipsanen

aiheet kulutus,

Panasonicin Lumix-sarjaan näyttää tulevan jatkuvasti uusia, mielenkiintoisia kameroita. Lokakuussa kirjoitin peilittömästä Lumix G1 -järjestelmäkamerasta. Nyt markkinoille on tulossa 12-kertaisella zoomilla varustettu pokkarikamera DMC-TZ6 sekä video-ominaisuuksiltaan hieman monipuolisempi DMC-TZ7.

Nykyinen kamerani on noiden uusien mallien edeltäjä Lumix DMC-TZ3. Siinä on kymmenkertainen zoom, joka kinofilmikamerassa vastaisi polttoväliä 28–280 mm. Tällaiselle etenkin katunäkymiä räpsivälle kaupunkikuvaajalle tuo laajakulmapää on erityisen merkityksellinen. Uusissa TZ6- ja TZ7-malleissa se levenee muutamalla millillä, sillä niiden zoom on kinovastaavuudeltaan 25–300 mm.

Kolme milliä ei välttämättä kuulosta paljolta kun zoomin yläpää heiluu jo kolmen sadan tienoilla. Milleillä on kuitenkin alapäässä huomattavasti enemmän merkitystä kuin yläpäässä. Kolme milliä laajemmalla objektiivilla saa kuvaan mahtumaan vähän enemmän (ero on moninkertainen verrattuna vastaavaan millimäärään zoomin telepäässä). Sillä voi olla ratkaiseva merkitys silloin, kun seisoo kadunkulmassa ja yrittää saada tien toisella puolella näkyvää rakennusta mahtumaan kuvaan. Ja saa kunnon laajakulmalla hienompia maisemapanoraamojakin.

Objektiivin laatuun olen ollut Lumixissani erittäin tyytyväinen. Välillä saa suorastaan hämmästellä, kuinka hyvin linssi piirtää, vaikkei sitä lasipinta-alaa siinä niin suhteettoman paljon olekaan. Kuinka voisikaan olla, kun kamera on kuitenkin niin pieni ja kevyt? Kai sillä sitten on jotakin merkitystä, että siinä linssirenkaassa lukee Leica.

Vaikka sitä välillä järjestelmäkamera himottaisikin, niin yhä vähemmän se tuntuu varsinaisesti tarpeelliselta. Lumix-pikkukameroiden laatu on jo niin hyvä, että tällaiseen dokumentaariseen matkailu- ja kaupunkikuvaukseen, mihin minä kameraa käytän, järjestelmäkamera ei toisi paljon lisää. Isommasta kamerasta saa vähän paremman otteen, ja tietysti järjestelmäkamera on monipuolisempi. Mutta paljon lisää monipuolisuutta ei tarvitse.

Ehkä järjestelmäkameran kanssa olisi ammattimaisempi tuntu ja järeämmällä kuvauslaitteistoilla voi joissakin tilanteissa saada enemmän uskottavuutta. Jos salamaa tarvitsisi, niin se näissä pikkukameroissa on aika surkea, mutta toisaalta lähestulkoon poikkeuksetta kuvat ovat parempia, kun sitä salamaa ei käytä.

Uutta kameraa tuskin kuitenkaan tulee lähiaikoina hankittua, sillä olen varsin tyytyväinen tähän nykyiseenikin. Mutta onhan se hyvä seurata, mitä markkinoilla tapahtuu, sillä on se asia taas jossain vaiheessa ajankohtainen.

Tähän artikkeliin ei ole jätetty kommentteja...

... eikä kommentoiminen myöskään ole enää mahdollista (kuten ei minkään muunkaan artikkelin tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2009 : Lumix TZ7 vaikuttaa kiinnostavalta

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan