AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Kirkko kioskin yläkerrassa

19.1.2009 klo 14.54 | Niko Lipsanen

aiheet paikat, uskonto,

sijainnit länsi-suomi,

Runosmäen seurakuntakoti

Ehdotin Lipsanen & Ruso -blogiin viime yönä kirjoittamassani jutussa, että lähiöihin 1960- ja 70-luvuilla rakennettuja harmaita elementtikuutioita purettaisiin pois ja rakennettaisiin parempaa tilalle.

Selailin samalla nelisen vuotta sitten Turun Runosmäessä ottamiani valokuvia, joista yhden laitoin tuohon blogikirjoitukseen. Niiden joukosta löytyi myös tämä kioskikuva.

Kun näin tuon viritelmän paikan päällä, arvelin R-kioskin yläkerrassa sijaitsevan jonkinlaisen kappelin, kun se ristein oli merkitty. Ilmeisesti kyseessä on kuitenkin Runosmäen seurakuntakoti. Yhtä kaikki, rakennelman ulkonäöstä ei voi sanoa mitään muuta hyvää kuin sen, että se ainakin sopii ympäristöönsä.

Ymmärrän kyllä hyvin sen, että kirkon on tultava lähelle kansaa ja kynnyksen astua sisään on oltava matala. Siksi on ihan hyvä asia, että viime aikoina kappeleita on rakennettu esimerkiksi ostoskeskuksiin. Mutta pitääkö rakennuksen silti olla ruma? Ja tuossa Runosmäen tapauksessa edes se sisääntulokynnys ei ole niin matala, sillä seurakuntakoti ei sijaitse houkuttelevasti katutasossa. Sinne pitää erikseen kiivetä.

Tekisi mieli tässä yhteydessä mollata Turkua ja kuitata koko karmeus sillä, mutta valitettavasti se ei olisi mikään ratkaisu. Rumia elementtilähiöitä ja niiden elementtikirkkoja löytyy kyllä muualtakin Suomesta ihan riittämin.

Otin kuvan Dodo ry:n järjestämällä Urpon urbaanivaelluksella 22.5.2005 (kuvan lisenssi).

Tähän artikkeliin ei ole jätetty kommentteja...

... eikä kommentoiminen myöskään ole enää mahdollista (kuten ei minkään muunkaan artikkelin tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2009 : Kirkko kioskin yläkerrassa

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan