AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Malian ja Sashan koira

4.2.2009 klo 19.22 | Niko Lipsanen

aiheet yhteiskunta,

sijainnit yhdysvallat,

Katukoiria Pietarissa

Yksi Barack Obaman lukuisista vaalilupauksista oli hankkia koira tyttärilleen Malialle ja Sashalle. Malian allergian takia koiran pitäisi kuitenkin olla vähäallergisoivaa tyyppiä, ja valinta onkin kallistunut joko labraduudeliin tai portugalinvesikoiraan.

Tähän asti kaikki hyvin. Mutta koska Obama haluaa olla hyvä ja esimerkillinen johtaja, saisi koira mieluusti olla hylätty. Se on hyvin jalo ajatus, mutta sopii kovin huonosti yhteen tarkkojen rotuvaatimusten kanssa. Kyseisiä rotuja kun ei löytöeläintarhoihin juurikaan päädy.

Mutta lupaus on lupaus ja se olisi täytettävä. Onhan se kovin noloa, jos presidentti ei pysty täyttämään edes yksinkertaista lupausta koiran hankkimisesta. Jos tuollaista koiraa ei johonkin amerikkalaiseen löytöeläintarhaan kohta päädy (ulkomaisen koiran hankkiminen tulkittaisiin varmaankin epäisänmaallisuudeksi), niin joko rotu- tai löytöeläinvaatimuksista on tingittävä.

Tai sitten taustalla laitetaan pyörät pyörimään. Onhan se kieltämättä kummallista, että henkilö, jonka pitäisi johtaa maailman mahtavinta suurvaltaa, saa itsensä noin solmuun jo yrittäessään hankkia kotiinsa koiraa.

Kohta varmaan laitetaan CIA hankkimaan jostakin sopiva koira ja hylkäämään se sopivaan paikkaan, josta se sitten toimitetaan eläinsuojaan. Obamat tulevat sitten median saattelemana hakemaan koiran, jolle on keksitty siihen mennessä sopivan liikuttava tarinakin. Malia ja Sasha saavat koiransa, ja valtakunnassa on kaikki taas hyvin.

Tutkivat journalistit alkavat kuitenkin epäillä tarinaa ja kuvio aukeaa yksi osa kerrallaan. Obama väittää ensin, ettei tiedä asiasta mitään, mutta puhuu lopulta itsensä pussiin. Doggygate-skandaali räjähtää käsiin, ja Obama joutuu eroamaan. Presidentiksi nousee Joe Biden.

Olisi vaan kannattanut ottaa jostakin löytöeläintalosta sekarotuinen koira ja totutella Malia siihen tai sitten käydä hakemassa sellainen labraduudeli tai vesikoira kennelistä.

Kuvassa on katukoiria Pietarissa. Otin kuvan 28.8.2006 (kuvan lisenssi).

Tähän artikkeliin ei ole jätetty kommentteja...

... eikä kommentoiminen myöskään ole enää mahdollista (kuten ei minkään muunkaan artikkelin tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2009 : Malian ja Sashan koira

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan