AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Huomenna on palmusunnuntai

4.4.2009 klo 7.48 | Niko Lipsanen

aiheet kalenteri, kulttuurit, uskonto

Huomenna on palmusunnuntai, joka on paastonajan viimeinen sunnuntai. Siitä alkaa hiljainen viikko tai piinaviikko, miten sitä sitten haluakaan kutsua.

Tämä paasto ei ole tuntunut niin pitkältä kuin edelliset. Aika on lentänyt lähes siivillä. Ehkä se johtuu Marin minulle suunnittelemasta paastoruokavaliosta, jonka ansiosta lihattomuus ja suklaattomuus ei ole ollut aivan yhtä tuskaa kuin useimpina vuosina. Tai ehkä tähän vain alkaa tottua.

Palmusunnuntaina liikkuu taas virpojia. Jokavuotinen vääntö läntisen trulliperinteen ja itäisen virpomisen välillä on taas ainakin joillakin palstoilla taas käynnissä. Lapsuudestani en kyllä muista kumpiakaan, mutta en minä tuota noitaperinnettä oikein ymmärrä. Ainakaan se ei millään lailla liity juuri palmusunnuntaihin.

Täällä Helsingissä virpojia on käynyt ovellani vain kerran. Se oli viime vuonna. Asusteet taisivat olla vähän trullimaiset, mutta virpoivat kuitenkin. Sellaista perinteiden sekoittumista siis. Onneksi olin jo hankkinut suklaamunia, joten oli mitä antaa palkkioksi. Harmi, etten tullut ottaneeksi valokuvaa. Olisi ollut tähänkin blogikirjoitukseen kuvitusta.

No, ehkä tulevat tänä vuonna uudestaan.

Tähän artikkeliin ei ole jätetty kommentteja...

... eikä kommentoiminen myöskään ole enää mahdollista (kuten ei minkään muunkaan artikkelin tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2009 : Huomenna on palmusunnuntai

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan