AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Yle-boikotti

25.4.2009 klo 0.10 | Niko Lipsanen

aiheet yhteiskunta,

Yle boikottiin!

Yle-maksu oli viimeinen pisara. On aika laittaa Yle boikottiin.

Poistin juuri Ylen uutisotsikot Ampparit-tililtäni. Asetin myös selaimeeni eston yle.fi-sivuille, etten päädy niille edes vahingossa. Televisiota minulla ei onneksi edes ole ja radiotakin kuuntelen sen verran vähän, että niiden suhteen ei tule ongelmia.

Liity sinäkin Yle-boikottiin ja pyydä myös kaverisi mukaan. Liity edes päiväksi tai vaikka viikoksi. Jos voit liittyä siksi aikaa, kunnes ajatus tuosta ns. mediamaksusta saadaan haudattua, niin aina parempi.

Yle tekee paljon laadukasta ja tarpeellista sisältöä, mistä esimerkeiksi käyvät Elävä arkisto ja Areena. Ei uutisissakaan pääsääntöisesti mitään vikaa ole, mutta niitä voi seurata monesta muustakin lähteestä. Yle ei kuitenkaan ole niin korvaamaton kuin se luulee olevansa.

Tämän boikotin tarkoituksena ei ole väittää, että Ylen tarjonta olisi laadutonta. Tarkoituksena on osoittaa, että Yle on mennyt röyhkeydessään aivan liian pitkälle.

Voi olla vaikea välttää kaikki Ylen tarjonta, kun uutisia näytetään nykyään kauppakeskusten mainostauluillakin. Mutta vaikka kaikkea ei voisikaan välttää, niin aina voi tehdä parhaansa.

Muista myös kertoa muille, että olet mukana boikotissa. Voit tehdä sen esimerkiksi liittymällä perustamaani Yle-boikottiryhmään Facebookissa.

11 kommenttia ja/tai paluuviitettä

 1. zache 25.4.2009 klo 9.58:

  Hmm.. tuota Yle maksua ei ehdottanut Yle vaan ”Kansanedustaja Mika Lintilän (kesk.) johtama YLEn rahoitusta pohtinut työryhmä esittää, että julkisen palvelun mediamaksu tulisi käyttöön vuonna 2011 ja korvaisi nykyisen televisiomaksun. Työryhmän oli asettanut liikenne- ja viestintäministeriö. ”.

  Lintilä on Ylen hallintoneuvoston ex. pj ja ollut julkisesti eri mieltä Ylen johdon kanssa esimerkiksi Ylen mahdollistajastrategiasta joten en nyt olisi ihan valmis pistämään yhtäläisyysmerkkejä Ylen ja Lintilän ehdotuksen välille.

 2. Niko Lipsanen 25.4.2009 klo 11.13:

  Ryhmä oli yksimielinen, joten ei kannata vetää yhtäläisyysmerkkejä myöskään sen ja Lintilän välille.

  Siitä nyt tuskin lienee epäilystä, etteikö tuota ehdotusta olisi tehty nimenomaan Ylen näkökulmasta, muut seikat sivuuttaen. Eipä Ylestä ole sanottu mitään rahoitusmallia vastaan, vaikka varmasti olisi älähdetty, jos se ei olisi ollut mieleinen. Jungnerkin vain myhäilee tyytyväisenä.

  Oliko tuo esitys suoranaisesti Ylen tilaama vai olivatko esityksen tekijät vain niin ylemielisiä – se ei lopulta ole oleellista. Yle on tässä asiassa hyvin sovelias boikotin kohde.

 3. Niko Lipsanen 9.5.2009 klo 23.36:

  Aamulehdessä Jorma Pokkinen kirjoittaa Yle-maksusta varsin osuvasti:

  Televisiomaksun maksoi maaliskuun lopussa 1 919 637 taloutta tai yritystä. Uuden rahoitusesityksen mukaan mediamaksun kustantaa 2 460 000 yksityistä tai yritystä. Pyydän anteeksi lukujen runsautta, mutta paljon puhuttuja pinnareita tässä joukossa oli 18 040, eli karvan verran alle prosentin. Kysykää kauppiaaltanne, mikä hänen vuosittainen mittatappionsa on.

  Koko remontti siksi, että Suomessa on yksi yritys, jota eivät koske normaalit elämän lait. Menot on suunniteltava tulojen mukaan.

  Ja jatkaa:

  Mediamaksu myytiin mainiosti. Hinnanalennus käy kaikille. Mutta valmistautukaa siihen, että tämäkin Vain sinulle ja vain nyt -tarjous on aivan jotain muuta kuin 175 euroa, jos se toteutuu. Työryhmän esitys kannattaa lukea tarkkaan.

 4. Niko Lipsanen 4.7.2009 klo 20.23:

  Boikotti pitää edelleen. Ei Yleä enää osaa mihinkään edes kaivata, kaupallinen uutistuotanto riittää oikein hyvin.

 5. tm 19.10.2009 klo 22.36:

  Yrittäjien on syytä lopettaa tv-lupa nyt heti vastalauseena sille, että yrittäjä joka ei muutenkaan ehdi seurata ylen Vanhas ym jahtaamista, joutuu moisesta vielä maksamaan. Hävetkää poliitikot. Kyllä valta vaihtuu seuraavissa vaaleissa. Kokoomus, keskusta ja demarit kaikki samaa sakkia.

  Tv lupa tarkastaja ei saa tulla kotiin ilman kotietsintälupaa.

  Eikä niillä ole edes rahaa tarkastajan kilometreihin.

  Nyt kaikki boikottiin mukaan ja nopeasti. Pian on pakko maksaa kiitos kepulaisille kokoomukselle ja keskustalle. Ikinä en ketään näitä äänestä!!!

 6. Arto 27.11.2011 klo 13.55:

  Jokainen suomalainen tv-lupaa maksava tukee taloudellisesti globaalista propagandaa, jota Suomessa tuottaa pääasiassa YLE, Metrolehti ja Erkon Helsingin Sanomat. Uutisissa kerrotaan yleisesti globalisaatiota tukevia asioita ja harvemmin sen mainetta heikennetään tavalla, jolla uutisia ja dokumenttejä tehdään. Sinä et tarvitse tv:tä tietääksesi YLE:n arvomaailmaa, pelkkä vierailut yle.fi nettisivulla riittää paljastamaan kaiken tai YLE Puheen kuuntelu radion välityksellä. Jos katsoja osaa yhtään suhtautua kriittisesti tapaan, jolla Yle uutisoi esim. Halosen luterilaista kirkkoa koskevissa asioissa, tulisi päätöksesi toimia olla selvä.

  Arto
  http://artoalanenpaa.blogspot.com/2011/11/ylen-rahahanat-kiinni.html

 7. Matias 2.1.2012 klo 16.48:

  Olin juuri elokuvateatterissa, ja ennen elokuvaa näytettiin mainosta, jossa YLE mainosti kolmea tv-sarjaansa (yksi niistä oli true blood). Miten voi olla veronmaksajan etu, että maksetaan finnkinolle YLE-ohjelmatietojen näyttämisestä? YLE työllistää noin 3100 henkilöä ja epäilen vahvasti että näitä palveluita voitaisiin huomattavasti vähemmälläkin henkilöstöllä pyörittämään. Veronmaksajien rahoja järkevästi käyttämällä voidaan vaikuttaa suomalaiseen hyvinvointiin isosti.

 8. Tee 10.4.2015 klo 9.23:

  Ihan hanuristahan tuo YLE-vero on mutta television katsojana ei oikein voi YLE:ä laittaa boikottiin. Ehkä n kymmenkunta vuotta sitten YLE:n kanavia tuli katsottua vain harvakseltaan, lähinnä uutiset, koska ohjelmatarjonta oli aika surkeaa verrattuna muihin kanaviin.

  Nyt muilta kanavilta tulee lähinnä pelkkää paskaa, ruuanlaitto-ohjelmia ja uusintoja, uusintoja, uusintoja sekä edelliset vielä uudestaan. Kyllähän YLE:ltäkin tulee uusintoja (PALJON) mutta muiden kanavien ohjelmien tasoon nähden osa ohjelmista on parempia. Tämä ei missään nimessä tarkoita, että YLE:n ohjelmistotarjonta olisi mitenkään oleellisesti parantunut.

  Mielenkiintoista nähdä millaista eri kanavien ohjelmatarjonta on 10 vuoden päästä. Olisiko sittenkin parempi, että meillä olisi vain 2-4 kanavaa tarjolla? Mainostulot ohjautuisi vain parille kanavalle ja silloin EHKÄ olisi varaa tarjota laadukkaampia ohjelmia.

 9. Niko Lipsanen 10.4.2015 klo 11.55:

  Monet sanovat, että Ylen tv-kanavilta tulee laatuohjelmia kaupallisiin verrattuna. Ehkä se sitten on niin. En itse tiedä, kun en televisiota katso.

  Olisi varmasti moniakin mainostajia, joita kiinnostaisi myös se laatuohjelmia katsova yleisö. Ongelma vain on, että kun Yle jo täyttää sen segmentin, niin kaupallisten ei kannata ottaa riskiä ja lähteä samoille markkinoille. Kaupallisella riskillä on paha kilpailla verorahoitteista tahoa vastaan. Tilanne olisi toinen, jos kaikki toimijat pelaisivat samoilla pelisäännöillä.

  Jos lehdistön puolella olisi vastaava Yleissanomalehti, niin kaupallinen tarjonta olisi varmaankin lähinnä Seiska, Aku Ankka ja vastaavat. Ja tuohon suuntaanhan se on menossa, koska vapaarahoitteisella lehdistöllä on Yle kilpailijana verkossa. Sinnehän journalistinen toiminta entistä enemmän on siirtymässä. Ehkä tulevaisuudessa tilanne lehdistössä on yhtä huono kuin televisiossa, kiitos verorahoitteisen Yleisradion.

 10. Paluuviite: Lipsanen & Ruso (26.4.2009 0.32)
 11. Paluuviite: Lipsanen & Ruso (11.3.2010 18.47)

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2009 : Yle-boikotti

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan