AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Jobs purkaisi hienon kartanon

1.5.2009 klo 8.59 | Niko Lipsanen

aiheet paikat,

sijainnit yhdysvallat,

Applen pääjohtaja Steve Jobs haluaisi purkaa omistamansa Jackling House -kartanon ja rakentaa sen tilalle uuden talon. Arkkitehti George Washington Smithin piirtämä kartano sijaitsee Woodsiden pikkukaupungissa Kaliforniassa ja on rakennettu vuonna 1926.

Tyyliltään rakennus on espanjalaisvaikutteista siirtomaakertaustyyliä (Spanish Colonial Revival). Jobs asui talossa itse noin parikymmentä vuotta sitten, vuokrasi sitä sen jälkeen, ja on viime vuodet pitänyt taloa tyhjillään.

Valokuvaaja Jonathan Haeber kävi kuvaamassa jo ränsistymään päässeen kartanon pari vuotta sitten. Kuvia on muun muassa AppleInsider-blogissa.

Talo on suorastaan upea. Miksi ihmeessä Jobs on päästänyt sen noin huonoon kuntoon ja nyt haluaisi purkaa sen kokonaan? Luulisi hänellä olevan sen verran tyylitajua, että ymmärtäisi olla tuhoamatta noin hienoa rakennusta.

Varmasti rakennuksen kunnostaminen maksaisi, mutta eihän Jobsilla rahasta ole pulaa. Kyllähän tuollaisessa mieluummin asuisi kuin jossakin uudessa talossa.

Yksi ehdotus on ollut, että talo purettaisiin, mutta rakennettaisiin uudestaan johonkin toiseen paikkaan lähistöllä. Tuskin sekään ratkaisu kovin halvaksi tulisi, ja olisihan se muutenkin aika keinotekoinen ratkaisu. Jos Jobsin on pakko saada se uusi talo, niin onko se välttämätöntä rakentaa juuri tuon vanhan rakennuksen paikalle? Jos kerran lähistöltä löytyy paikkoja, joille tuon kartanon voisi siirtää, niin eikö sieltä todellakaan löydy mitään Applen pääjohtajalle kelvollista tonttia?

Toivottavasti oikeuden päätös kieltää talon purkaminen pysyy.

Yksi kommentti tai paluuviite

  1. Niko Lipsanen 11.7.2020 klo 2.16:

    Jobs sai lopulta purkaa kartanon vuonna 2011, mutta kuoli pian sen jälkeen. Ei säilynyt kartano eikä saanut Jobs uutta taloa.

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2009 : Jobs purkaisi hienon kartanon

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan