AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Kirsikkapuut kukkivat Roihuvuoressa

15.5.2009 klo 9.35 | Niko Lipsanen

aiheet paikat,

sijainnit helsinki,

Kirsikkapuut

Tänä viikonloppuna kannattaa mennä Roihuvuoreen, sillä kirsikkapuut ovat nyt kukassa. Erityisen hienoja ne ovat japanilaistyyppisessä puutarhassa, joka sijaitsee Roihuvuorentien varrella noin numeroiden 12–16 kohdalla. Kirsikkapuut ovat ihan tien reunassa, itse puutarha hieman syvemmällä niiden takana.

Kirsikkapuita on myös Kirsikkapuistossa (Porolahden kenttä) Roihuvuoren vesitornin juurella. Siellä puut ovat kuitenkin nuoria, vasta pari vuotta sitten istutettuja, ja vielä aika ruipeloita. Niitä on kuitenkin enemmän kuin japanilaisessa puutarhassa, joten eiköhän sielläkin muutaman vuoden päästä näytä ihan komealta.

Kävimme Marin kanssa puistossa eilen torstaina. Perille pääsee Herttoniemen metroasemalta kätevästi busseilla 80 ja 82. Japanilaistyyppisessä puutarhassa paistoi aurinko, mutta Kirsikkapuistoon tullessamme sää oli vaihtunut jo pilvisemmäksi. Kuvat sieltä näyttävät sen takia vähän turhankin ankeilta.

Kirsikkapuiston kukat eivät olleet myöskään auenneet vielä yhtä isoiksi kuin japanilaisen puiston viereisessä kirsikkapuistikossa, mutta eivätköhän ne tässä viikonlopun aikana viimeistään avaudu täyteen loistoonsa.

Retkellä tuli bongattua kukkivat kirsikkapuut myös roihuvuorelaisessa leikkipuistossa sekä Kulosaaren puistotien varrella.

» Katso kuvat kukkivista kirsikkapuista

Maantieteilijän matkakuvat

Tähän artikkeliin ei ole jätetty kommentteja...

... eikä kommentoiminen myöskään ole enää mahdollista (kuten ei minkään muunkaan artikkelin tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2009 : Kirsikkapuut kukkivat Roihuvuoressa

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan