AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Facebookin uutuus: käyttäjänimi

10.6.2009 klo 6.56 | Niko Lipsanen

aiheet web,

Facebook

Facebookiin on pian tulossa uusi ominaisuus: käyttäjätunnus (tai käyttäjänimi). Useimmissa muissa nettipalveluissahan vastaava on ollut alusta saakka, mutta Facebookissa käyttäjät ovat esiintyneet omilla nimillään ja käyttäjätilit on eroteltu toisistaan numerosarjan avulla.

Käyttäjätunnukset tulevat jakoon lauantaina 13.6. klo 12.01 EDT-aikaa (kyseistä aikaa noudattaa mm. New York). Suomessa kello on tuolloin jo 19.01. Tuolloin voi hankkia itselleen tunnuksen, joka tulee osaksi oman profiilin osoitetta Facebookissa (http://www.facebook.com/tunnus).

Periaate on, että nopeat syövät hitaat. Jos haluaa itselleen jonkin oletettavasti suositun tunnuksen, kannattaa olla liikkeellä heti tuohon aikaan. Ilmoituksen jälkeen luoduille tileille tunnuksen voi liittää reilut kaksi viikkoa myöhemmin, sunnuntaina 28.6.

Facebookissa kuitenkin pyritään siihen, ettei kukaan pystyisi haalimaan käyttäjätunnuksia joukoittain. Yhteen käyttäjätiliin voi liittää vain yhden tunnuksen. Lisäksi tunnuksen lisääminen on alkuvaiheessa mahdollista vain sellaisille käyttäjätileille, jotka on luotu ennen kuin mahdollisuudesta on tiedotettu julkisesti. Tällä pyritään estämään, ettei kukaan voi luoda massoittain tilejä haaliakseen niille himoittuja käyttäjätunnuksia.

Käyttäjätunnusten haaliminen pyritään tekemään epäkiinnostavaksi myös siten, että niitä ei voi siirtää tunnukselta toiselle. Kun sellainen on kerran johonkin tiliin yhdistetty, ei sitä enää voi siirtää mihinkään toiseen – eikä tuohon kyseiseen tiliin voi enää vaihtaa toista tunnusta. Sen kanssa on elettävä, minkä kerran valitsee. Edes poistettujen tilien tunnukset eivät tule uudestaan jakoon.

Tunnuksissa voi käyttää kirjaimia a–z, numeroita sekä pistettä. Isoilla ja pienillä kirjaimilla ei ole eroa.

Yleisesti tunnettujen tavaramerkkejä ja muita suurella todennäköisyydellä kränää aiheuttavia nimiä on käyttäjänimistä estetty jo ennalta. Lisäksi Facebook – tietenkin – varaa oikeuden hylätä käyttäjänimi jälkikäteen, mikäli parhaaksi katsoo.

Yksilöllisiä tunnuksia on saatavilla Facebook-tilien lisäksi myös Facebookiin eri tarkoituksia varten luoduille sivuille. Periaatteet niiden kanssa ovat jotakuinkin samat kuin käyttäjätunnustenkin. Sivulla on kuitenkin oltava ollut tuhat fania toukokuun loppuun mennessä, jotta sille voisi valita tunnuksen.

Saa nähdä, minkälainen ryysis Facebookiin tulee, kun tunnuksia aletaan jakaa. Toivottavasti ovat varautuneet riittävällä kapasiteetilla, jotta sivusto pysyy pystyssä ja toimii silloinkin.

Lisäys: Laitetaan tänne vielä linkki Facebookin ohje- ja tukikeskuksen sivuille, joilta löytyy lisää tietoa käyttäjänimistä englanniksi.

Kuvassa Facebookin logo.

2 kommenttia ja/tai paluuviitettä

  1. Niko Lipsanen 10.6.2009 klo 7.00:

    Vaikka käyttäjätunnus on ollut peruskauraa useimmissa muissa nettipalveluissa jo kauan, niin ei sitä ole tajunnut Facebookiin edes kaivata. Siihen on tottunut, ettei siellä sellaista ole.

    Mutta toisaalta, miksipä ei. En hetimmiten keksi mitään erityisempiä syitä, miksi Facebookissa ei voisi sellaista olla – kunhan käyttäjät jatkossakin käyttävät myös omia nimiään, mikä on yksi Facebookin parhaista puolista.

  2. Paluuviite: www.blogispotti.fi (10.6.2009 6.58)

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2009 : Facebookin uutuus: käyttäjänimi

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan