AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Uutisia Mikkelistä

8.8.2009 klo 7.48 | Niko Lipsanen

aiheet yhteiskunta, paikat,

sijainnit savo,

Hallituskatu ja Carlson

Aamulehden uutisen mukaan Liikenneturvan tekemä tutkimus osoittaa suomalaisten jalankulkijoiden seisovan kiltisti punaisissa valoissa.

Koko maassa valojen vaihtumista malttaa odottaa 87 prosenttia jalankulkijoista, naiset jonkin verran useammin kuin miehet. Valtakunnan tunnollisimmiksi osoittautuivat kuitenkin mikkeliläiset. Mikkelissä vihreää valoa jäi tarvittaessa odottamaan 99 prosenttia kadun ylittäjistä.

Aamulehdellä on tosin Mikkelin huikaisevaan tulokseen myös selitys:

Tosin Mikkelin muutamassa liikennevalossa ei taida olla paljon noudattamista.

Joo, eihän niitä paljon ole. Mutta ei ole autoliikennettäkään. Ilmeisesti lupsakoilla savolaisilla ei ole minnekään kiire, joten valoissa voi seistä, vaikkei autoja kulkisikaan.

Tunnustan olevani tässä suhteessa varsin kärsimätön. Otan jalankulkijoiden valot vain ohjeellisina: jos on risteävää liikennettä, niin se punaisen valon saanut odottaa. Mutta ei minulla ole mitään estoja kävellä tyhjän kadun yli punaisia päin. Mitään läheltä piti -tilanteita en kuitenkaan tapaa harrastaa. Tein näin myös silloin, kun asuin vielä Mikkelissä.

Mikkelissä voi tosin vaikuttaa myös keskustan pieni koko. Mikään ei ole kovin kaukana, joten liikennevaloissa ehtii odottamaan. Toista se on vaikka Helsingissä, jossa tulee käveltyä pidempiä matkoja, ja matkan varrella voi olla aika paljonkin valoja. Siinä se alkaa jo vaikuttaa matka-aikaan, kuinka tarkkaan punaisten vaihtumisia odottelee.

Mikkelistä tarttui silmiini myös toinen uutinen. Länsi-Savo kertoo tavaratalo Carlsonin remontista. Jutussa tavaratalon johtaja Hannu Koponen kommentoi myös tavaratalon vieressä jo jonkin aikaa käynnissä olleita Hallituskadun katutöitä:

Voi olla, että torilta katseleva turisti ei halua lähteä tänne ja kohti kirkkoa johtavaan kapeaan ränniin, mutta toisaalta kaupunkilaisia voi myös kiinnostaa työmaa tai paidattomat kivimiehet.

Siis oikeasti: kiinnostavatko paidattomat kivimiehet kaupunkilaisia niin paljon, että se vetää tavarataloonkin asiakkaita? Eipä tulisi itselleni mieleen mennä katselemaan, mutta ehkä Carlson on profiloitunut enemmän naisasiakkaisiin.

Ehkä se on sitten sellaista pienen kaupungin meininkiä. Kun ei paljon tapahdu, niin töllätään sitten sitä, mitä tapahtuu. Olkoon ne sitten vaikka paidattomia kivimiehiä.

Kuvassa on Hallituskadun työmaa Mikkelin keskustassa. Kivimiehiä ei kuvaa otettaessa kuitenkaan ollut paikalla. Otin kuvan 16.7.2009 (kuvan lisenssi).

2 kommenttia ja/tai paluuviitettä

 1. Autoilija 21.11.2009 klo 0.51:

  ”Tosin Mikkelin muutamassa liikennevalossa ei taida olla paljon noudattamista.
  Joo, eihän niitä paljon ole. Mutta ei ole autoliikennettäkään.”

  No no. Kyllä Mikkelissä on ruuhkia siinä missä jossain Turussakin. Pullonkauloja on monessa paikassa (etenkin Rinnekadun risteys, jossa pahimmillaan voi olla puolen kilometrin jono). Niin ja liikennevaloja on Mikkelissä hieman enemmän kuin ”muutama”. Nuo kommentit kertovat hyvin turkulaisten/helsinkiläisten sivistyksestä ja asennoitumisesta muuta Suomea kohtaan. :-)

 2. Niko Lipsanen 21.11.2009 klo 1.21:

  Nuo kommentit kertovat hyvin turkulaisten/helsinkiläisten sivistyksestä ja asennoitumisesta muuta Suomea kohtaan. :-)

  Aamulehti on tamperelainen julkaisu. Minun kommenttini voi tietysti nykyään jo laittaa helsinkiläisyyden piikkiin.

  Olen minäkin joskus Rinnekadulla autojonon nähnyt, mutta kyllä se aika paljon tulkintaa vaatii, että sitä ruuhkana voi pitää. Ja niissä keskustan liikennevaloissa aina jalankulkijana miettii, että pitääkö tässä ihan oikeasti seisoa punaisissa, vaikkei autoja tulekaan. Mutta useimmat tosiaan seisovat.

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2009 : Uutisia Mikkelistä

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan