AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Radio Aalto petti kuuntelijat

4.9.2009 klo 0.50 | Niko Lipsanen

aiheet kuulumiset,

Ilotulituksen SM-kisat 2009

Ilotulituksen SM-kisat olivat tänä vuonna taas tässä ihan kotikulmilla Hernesaaressa. Nelosen ilotulitussivuilla kerrottiin, että ilotulitusta voisi seurata myös radiosta. Radio Aalto lähetti kisoista suoran lähetyksen.

Odotin suurta urheilujuhlan tuntua: asiantuntevia kommentteja, taustatietoa osallistujista, hienojen tulitusten hehkutusta, ilotulitusaiheisia anekdootteja ja paljon muuta. Mitä Radio Aalto tarjosi: lähinnä musiikkia, ja aina välissä kerrottiin seuraava osallistujayritys ja tämän esityksen nimi. Yhden kerran taisi tulla tietoa myös bussi- ja raitiovaunuyhteyksistä.

Mikä pettymys. Olin radiolähetyksen takia päättänyt katsoa tulituksen jalkakäytäväterassiltani. Alemmaksi ammutut tulitteet jäivät telakkahallien taakse, mutta arvelin hyvän radioselostuksen kuitenkin korvaavan puutteet näkymissä.

Ei VR:kään väitä, että junamatkoilla järjestetään ohjelmaa, koska matkustamoon kuulutetaan asemien nimet. Isommilla asemilla kerrotaan myös vaihtoyhteydet.

Itse asiassa olen kerran ollut juonnetulla junamatkalla. Se oli joskus 1990-luvun alkupuolella, ja matka suuntautui Seinäjoelta kohti etelää. Konduktööri kertoi kaikkien pysähdyspaikkojen tärkeimmät nähtävyydet ja muuta yleistietoa leveällä pohjalaismurteella. Jos ikkunasta näkyi jotain mielenkiintoista, hän kertoi kummalta puolelta kannatti katsoa. Toijalan jälkeen juonto jostain syystä kuitenkin loppui.

Ehkä tuollainen kävisi rasittavaksi, jos matkustaisi kyseistä junaväliä useinkin. Mutta jotain tuollaista olisi lupa odottaa, jos mainostetaan, että jotakin tapahtumaa voi seurata radiosta.

Oli tästä kaikesta kuitenkin ainakin yksi hyvä puoli. Jos olisin mennyt rannalle asti, olisin kastunut. Ensimmäinen sadekuuro alkoi JoHo Pyron esityksen aikaan. Nyt olin jäänyt katuterassilleni kuuntelemaan radioselostusta, ja siitä oli helppo mennä sisään katsomaan loput ikkunasta.

Kiitos siis Radio Aallolle siitä, että pysyin kuivana. Kuiva oli lähetyskin.

Kuvan ilotulituksen SM-kisoista otin eilen 3.9.2009 (kuvan lisenssi).

3 kommenttia ja/tai paluuviitettä

 1. Niko Lipsanen 4.9.2009 klo 6.51:

  Huomasin googlettelemalla, että Radio Aalto on äskettäin käynyt läpi jonkinlaisen kanavamuutoksen. Otsikkoni ”Radio Aalto petti kuuntelijat” kuulostaa siltä, kuin se liittyisi tähän, vaikka puhunkin tässä vain yhdestä lähetyksestä.

  Otsikolla hain takaa lähinnä sitä, että jos eilen kuunteli Radio Aaltoa Nelosen sivuilla mainostetun ilotulituslähetyksen takia, niin varmasti joutui pettymään.

 2. Mia M 5.9.2009 klo 22.48:

  Minun käsittääkseni Radio Aalto lähetti ilotulitusten taustamusiikit eli osallistujayritysten valitsemat kappaleet, joiden tahdissa ne raketteja ampuivat. Kieltämättä Nelosen sivuilla annetaan lähetyksestä harhaanjohtava kuva.

 3. Niko Lipsanen 5.9.2009 klo 23.05:

  Tuokin vaihtoehto käväisi mielessä, etenkin kun yhden esityksen (joka sitten voittikin kilpailun) nimi oli ”Tulikukkia Beatlesin tahdissa”.

  Mutta se, ettei musiikkien kytkeytyminen esityksiin (jos näin oli) millään lailla selvinnyt lähetyksen kuuntelijoille, osoittaa kuinka surkeasti Radio Aalto toimi.

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2009 : Radio Aalto petti kuuntelijat

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan