AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Vanhoja valokuvia Keuruulta

5.12.2009 klo 6.16 | Niko Lipsanen

aiheet paikat,

sijainnit länsi-suomi,

Keuruu

Laitoin valokuvablogin puolelle sarjan vanhoja valokuvia, jotka olen ottanut Keuruulla. Kuvia on niin Haapamäen asemakylästä, Keuruun ekokylästä kuin Keuruun keskustaajamastakin.

Kuvien vanhuus on suhteellista. Olen ottanut valokuvat huhtikuussa 2003, kun Dodon org-päivät pidettiin mainitussa ekokylässä Keuruulla. Se, miksi ne tuntuvat paljon vanhemmilta kuin vaikkapa kolme kuukautta myöhemmin ottamani Sipoonkorpi-kuvat johtuu siitä, että ne on skannattu paperikuvista.

Skannaus on siis tehty paperivedoksista eikä suoraan negatiiveiltä. Muistaakseni skannasin kuvat jo melko pian niiden ottamisen jälkeen. Sittemmin kuvat olivat päässeet unohtumaan tietokoneelleni (joka sekin on tässä välissä vaihtunut uudempaan).

Kuvat ovat vähän rakeisia, mikä korostaa vanhaa vaikutelmaa. Nyt jo kinofilmin pitkulainen kuvamuotokin alkaa näyttämään hassulta. Ei siitä nyt kuitenkaan ole kuin kuusi ja puoli vuotta, kun nuo on otettu.

Keuruu ei muutoin ole minulle erityisemmän tuttua seutua. Kävin tuolloin siellä ensimmäistä ja ainakin toistaiseksi myös viimeistä kertaa. Kaupungin keskusta on aika tavallisen tylsä suomalainen kirkonkylä, joskin sen reunalla sijaitseva vanha kirkko on varsin hieno.

Haapamäki vaikutti tunnelmallisemmalta paikalta. Siellä ehdin tehdä vain pikaisen kävelykierroksen, kun vaihdoimme junaa. Joskus aikaisemminhan se on ollut tärkeäkin risteysasema, mutta sittemmin ratojen oikaisut ovat jättäneet sen syrjään. Ratapiha olikin suhteettoman suuren oloinen niin pienen kylän kupeeseen. Itse kylässä on paljon vanhoja hienoja puurakennuksia. Voi vain kuvitella, millaista kylässä on ollut silloin kun se on ollut nykyistä vilkkaampi.

» Katso valokuvat Keuruulta ja Haapamäeltä

Tähän artikkeliin ei ole jätetty kommentteja...

... eikä kommentoiminen myöskään ole enää mahdollista (kuten ei minkään muunkaan artikkelin tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2009 : Vanhoja valokuvia Keuruulta

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan