AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Maria ilmestyi kakkupalassa

19.1.2010 klo 6.06 | Niko Lipsanen

aiheet uskonto,

Neitsyt Maria

Edellisessä blogimerkinnässä kirjoitin siitä, jos Neitsyt Maria ilmestyisi Jakutskissa. Kävi sitten kuitenkin niin, että hän päätti ilmestyä Helsingissä.

Olin siskoni kanssa iltateellä ja leikkasin tiikerikakkua paloiksi. Siskoni huomasi, että eräs kakkupala näytti siltä, kuin siinä olisi kuva. Eikä kuvan kohteesta liene epäilystä: Neitsyt Mariahan se siinä, hyvin perinteisesti kuvattuna viitta hieman auki (vertaa esim. tähän veistokseen).

Mistä Maria sitten keksi tulla juuri tänne talviseen Helsinkiin? Ehkä hän tuli viettämään piispa Henrikin päivää, joka on tänään 19. tammikuuta. Ilmestyminen tapahtui melko lähellä Pyhän Henrikin katedraalia, joka on katolisten pääkirkko Suomessa.

Tuo on kuitenkin vain arvailua, sillä todellista syytä Marian ilmestymiselle emme voi tietää.

Kakkupala on edelleen tallessa, sillä emme sentään raaskineet Mariaa syödä. Ei tuollaista iltateeseuraa kuitenkaan kovin usein ole tarjolla. Loput kyseisestä Euroshopper-tiikerikakusta kylläkin nautiskelimme teen kanssa, sillä vain tuossa yhdessä viipaleessa kuvio muistutti Mariaa.

Otin kuvan kakkupalasta 18.11.2010. Kuva on nähtävissä myös hieman suuremmassa koossa.

4 kommenttia ja/tai paluuviitettä

 1. Niko Lipsanen 21.1.2010 klo 0.50:

  Sain sellaista kommenttia, että ehkä kyseessä ei olekaan Maria, vaan piispa Henrik. Tähän viittaisi se, että ilmestyminen tapahtui Henrikin muistopäivän aattona. Päällään hänellä olisi siten piispan viitta (piispankaapu).

  Henrikin ilmestyminen olisikin vielä suurempi ihme kuin Marian. Henrikin tiedetään tehneen joitakin ihmeitä, kuten herättäneen kaksi kuollutta lasta henkiin, parantaneen fransiskaanimunkin kuusi vuotta kestäneen päänsäryn sekä erään ruotsalaisen kirkonmiehen pahemmanlaatuisen krapulan. Näissä kaikissa tapauksissa Henrikiä on kuitenkin rukoiltu. Sen sijaan ei ilmeisestikään tiedetä, että Henrik olisi aikaisemmin tehnyt ihmeitä oma-aloitteisesti.

  Mitä mieltä blogin lukijat ovat, onko se Maria vai Henrik?

 2. henriikka 21.1.2010 klo 14.39:

  Henrik. Tuli syntymäpäivilleen ja toi kakun mukanaan.

 3. lokari-make 12.3.2010 klo 23.49:

  ompas kyllä aika erikoista, luulin että maria olisi sangen sivellinen neito kun en ole nähnyt häntä ennen takaapäin haarat auki! olisiko hän tullut esittelemään avujaan henrikille?

 4. Niko Lipsanen 12.3.2010 klo 23.53:

  Noh, noh, onpas sitä Lokari-Makella likainen mielikuvitus.

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2010 : Maria ilmestyi kakkupalassa

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan