AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Kesäaika 2010 alkaa ensi sunnuntaina

21.3.2010 klo 0.27 | Niko Lipsanen

aiheet kalenteri,

Niko katuterassilla

Kesäaika 2010 alkaa sunnuntaina 28. maaliskuuta. Kello kolmen aikaan kelloa siirretään yksi tunti eteenpäin (kohti kesää, kuten syksylläkin). Kesäaika päättyy sitten taas syksyllä, tarkemmin 31. lokakuuta. Kelloja käännetään aina maaliskuun ja lokakuun viimeisinä sunnuntoina.

Olen tässä blogissa jo useammankin kellonsiirron yhteydessä kertoa, mitä mieltä siitä olen: turhaa, suorastaan haitallista, touhua. On vaikea keksiä mitään hyötyjä, joita kesäajasta voisi olla. Haittaa ja kaikenlaista pientä harmia sen sijaan siitä aiheutuu vaikka kuinka paljon.

Erityisesti tässä asiassa pännii se, että illasta valoisaa aikaa on kesäajan takia yksi tunti vähemmän. Illasta sille valoisuudelle olisi kuitenkin enemmän käyttöä kuin aamulla.

Kesäisin on mukava viedä pöytä ja tuolit kadulle ja istuskella siinä vaikkapa teetä nauttien. Aurinko paistaa mukavasti, ainakin välillä, ja voi jutella samalla ohikulkevien naapureiden kanssa ja rapsutella koiria.

Terassissamme on kuitenkin se ikävä puoli, että jotakuinkin tasan viideltä iltapäivällä aurinko menee korttelin kulman taakse, ja sen jälkeen terassi jää varjoon. Ja kun Suomen kesä on mitä on, niin yleensä se tarkoittaa sitä, että sen jälkeen siinä terassilla on kylmä. Pitää joko laittaa pitkähihaista päälle ja keittää lisää teetä, tai sitten luovuttaa ja mennä sisälle.

Kuitenkin, kun kesäaikaa kello on viisi, niin oikeasti se olisi vasta kuusi. Jos kelloja ei käänneltäisi, vaan elettäisiin kesälläkin normaaliajassa, niin meilläkin olisi alkuillasta yksi aurinkoinen tunti lisää viettää sosiaalista katuterassielämää.

Muokkaus 27.3. Kappas, minähän pähkäilin tämän väärinpäin. Olen siis sittenkin löytänyt kesäajalle yhden myönteisen puolen. Eli kun se aurinko menee sinne kulman taakse klo 17, niin normaaliaikaa se menisikin sinne jo klo 16. Eli tuosta tuleekin tunti lisää. En minä silti kesäaikaa kannattamaan ala, mutta laitetaan tämä iloisena seikkana merkille.

Kuvassa istun juomassa teetä katuterassillamme Munkkisaaressa. Kuvan otti vaimoni Mari 30.7.2009 (© Kaikki oikeudet pidätetään).

Maantieteilijän matkakuvat

2 kommenttia ja/tai paluuviitettä

  1. Niko Lipsanen 27.3.2010 klo 4.08:

    Omituista muuten, ettei kukaan muu ole tuota virhettä huomannut, vaikka tämä artikkeli on ehtinyt olla täällä jo useampia päiviä. On sen kävijätilastojen perusteella jo ihan kohtalainen joukko ihmisiä ehtinyt käydä katsomassakin.

    Näyttää kesäaika siis ainakin sotkevan kovasti ihmisten ajantajua, mistä olen itsekin varsin oivallinen esimerkki.

  2. kalle-k-k 23.4.2010 klo 9.15:

    Jos 100 000 ihmistä allekirjoittaa adressin kesäajasta luopuminen http://www.adressit.com/poiskesaajasta ajan traktorilla Brysseliin !

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2010 : Kesäaika 2010 alkaa ensi sunnuntaina

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan