AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Elonmerkkejä Blogilistalla?

6.5.2010 klo 12.51 | Niko Lipsanen

aiheet web,

Blogilistan etusivu

Suomalaisia blogeja listaavan Blogilista.fi-palvelun kehitysblogissa kysytään, kuinka käyttäjät haluaisivat palvelun kehittyvän. Jo oli aikakin. Olisi voinut jo luulla, ettei palvelua enää ollut tarkoituskaan kehittää, sillä sen verran hiljaista siellä on ollut.

Ehkä keskeisin ongelma Blogilistalla on se, että se ei enää listaa suomalaisia blogeja kovinkaan kattavasti. Uusista blogeista monetkaan eivät listalle liity ja jotkin vanhatkin ovat eronneet kyllästyttyään palveluun.

Ketään ei tietystikään voi pakottaa liittämään blogiaan Blogilistalle. Olisi kuitenkin jo aika antaa käyttäjille mahdollisuus lisätä omiin suosikkeihinsa muidenkin kuin palveluun listautuneiden blogien syötteitä. Tämä mahdollistaisi myös ulkomaisten blogien seuraamisen, vaikkei niitä edelleenkään voisi palveluun listata.

Blogilistan pingaus olisi myös hyvä saada kuntoon. Tai periaatteessahan se toimiikin, ainakin pääsääntöisesti, mutta sitä ei vain kerrota missään. Palvelun ohjeissa kerrottiin pari vuotta sitten, kuinka pingauksen (eli päivitysilmoituksen) voi ottaa käyttöön. Ohjeistus katosi nopeasti, mutta itse toiminto pysyi käytössä senkin jälkeen – tosin aina välillä se on ollut hajalla tai pois päältä.

Kehuja Blogilista.fi ansaitsee mobiiliversiostaan. Sen kautta useimpien blogien merkinnät voi lukea menemättä itse blogiin, mikä on kännykällä selattaessa varsin kätevää. Kommentit pitää kuitenkin käydä katsomassa blogin puolelta. Mobiiliversiota voisikin parantaa niin, että sieltä olisi tarjolla linkit paitsi blogien etusivuille, niin myös yksittäittisiin blogikirjoituksiin kyseisessä blogissa.

Olisi myös hyvä, jos Blogilista listaisi niin perus- kuin mobiiliversiossakin blogeista useampia kuin yhden artikkelin. Nythän uuden artikkelin ilmestyessä vanha katoaa listalta, mikä on ongelmallista etenkin tiuhaan päivittyvien blogien yhteydessä.

Toivottavasti uudistuksia saadaan pian aikaiseksi. Olen pysynyt viimeiset pari vuotta Blogilistan käyttäjänä enää lähinnä laiskuuttani. Viime aikoina olen alkanut siirtyä vähitellen pois ja lopettanut sellaisten blogien tilauksia, jotka tarjoavat linkit merkintöihinsä myös Twitterin kautta.

Muitakin vaihtoehtoja olisi. Esimerkiksi Bloglovin vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta en ole siihen ehtinyt vielä kovin yksityiskohtaisesti tutustua.

Kuvana on tällä kertaa kuvakaappaus Blogilista.fi-palvelun etusivusta.

Maantieteilijän matkakuvat

2 kommenttia ja/tai paluuviitettä

  1. Niko Lipsanen 6.5.2010 klo 13.08:

    Nyt pingaus näyttäisi taas olevan epäkunnossa tai poissa käytöstä. En ole vähään aikaan seurannutkaan, joten en tiedä, onko se ollut toimimaton jo pidempään.

  2. Niko Lipsanen 22.8.2010 klo 14.02:

    Blogilista on viime viikkoina ollut vähän väliä nurin. Rasittavaa. Pitäisiköhän lopultakin siirtyä käyttämään jotakin muuta blogisyötteiden seurauspalvelua?

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2010 : Elonmerkkejä Blogilistalla?

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan