AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Oikeakätinen vedenkeitin

29.7.2010 klo 4.39 | Niko Lipsanen

aiheet kulutus, kuulumiset,

Vedenkeitin

Vanhempien luona käydessäni tuskailin vedenkeittimen kanssa. Laitoin siihen vettä ja painoin napista päälle. Vedenkeitin ei kuitenkaan päästänyt inahdustakaan, eikä mitään merkkivaloa syttynyt. Tarkistin johdon ja painoin myös katkaisijaa pistorasian vieressä (siitä syttyi loisteputkivalo). Mikään ei tuntunut auttavan.

Luulin jo joutuvani keittämään teeveden kattilalla, kun vedenkeitin alkoi vaimeasti kohista. Kohta vesi olikin jo kuumaa, ja sain teen hautumaan.

Vedenkeitin oli lähtenyt päälle heti, kun olin painanut sen virtapainiketta. Se vain ei aloittanut kohisemista samantien, kuten oma vanha keittimeni. Lisäksi ongelmana oli se, että vanhempieni vedenkeitin on suunniteltu oikeakätisille: merkkivalo on vedenkeittimen kyljessä sillä puolella, joka osoittaa seinän suuntaan, kun keitin laitetaan alustalleen vasemmalla kädellä.

Eihän tuo tietysti mikään maailmaa järisyttävä ongelma. Kukaan ei kuollut eikä haavoittunut, ja vesikin tuli keitettyä. On tuo silti ärsyttävää. Vaikka ongelma onkin pieni, se olisi ollut helposti ratkaistavissa. Useimmissa vedenkeittimissä merkkivalo on painonapin tai kahvan yhteydessä, ja näkyy kummaltakin puolelta katsottuna aivan yhtä hyvin. Tai jos se nyt on pakko laittaa keittimen sivuun, niin tuskin kustannuksia olisi kauheasti nostanut laittaa toinen merkkivalo toiselle sivulle.

Myös valmistajan nimi on kirjoitettu vain sille samalle puolelle, missä merkkivalokin on. Kyseinen vedenkeitin on siis merkiltään Avec.

Ärsyttäväksi asian tekee myös se, että tällainen on niin tyypillistä. Maailma on täynnä pieniä asioita, jotka on suunniteltu oikeakätisesti, vaikka ne voisivat aivan yhtä hyvin olla molempikätisiä. Suunnittelijat vain eivät tule ajatelleeksi, että kaikki eivät ole oikeakätisiä.

Yllä on kuva kyseisestä vedenkeittimestä vasenkätisesti alustalleen asetettuna. Alla on vielä kuva vedenkeittimestä toisinkin päin – siis niin, että myös merkkivalo näkyy. Otin kuvat 19.7.2010 (kuvien lisenssi).

Avec vedenkeitin ja merkkivalo

Yksi kommentti tai paluuviite

  1. Niko Lipsanen 6.8.2010 klo 16.00:

    Paljon puhutut iPhone 4:n antenniongelmatkin näyttäisivät koskevan nimenomaan vasenkätisiä. Olisi kannattanut Applenkin ottaa huomioon, että kaikki eivät käytä puhelintaan oikealla kädellä.

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2010 : Oikeakätinen vedenkeitin

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan