AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Dominica reilussa minuutissa

28.10.2010 klo 17.15 | Niko Lipsanen

aiheet matkat, paikat,

sijainnit dominica, karibia,

Dominica minuutissa

Dominicasta tuli vasta äsken kirjoitettua, mutta on se sen verran hieno saari, että kirjoitetaan uudestaan.

Dominican matkailutoimisto on julkaissut äskettäin Youtubessa reilun minuutin mittaisen videon, jossa on varsin kivasti tiivistetty se, mitä matkailijalle Dominicalla on tarjolla: paljon puhdasta luontoa, hienoja maisemia, ystävällisiä ihmisiä ja hyvää ruokaa.

Dominican valtti on aitous. Saaresta valtaosa on metsän peitossa, ja siitä iso osa on lähes koskematonta. Useimpien jokien vesi on täysin juomakelpoista (videollakin otetaan joesta vettä juomapulloon). Viidakossa pitää varoa lähinnä jyrkänteiltä putoamista, sillä myrkyllisiä tai muutenkaan vaarallisia eläimiä saarella ei ole (papukaijat voivat olla ärhäköitä pesimäaikaan).

Ihmiset ovat oikeasti ystävällisiä. Jotkut toki ovat kiinnostuneita hankkimaan lisätienestejä turisteja opastamalla tai myymällä rihkamaa tai tekemiään käsitöitä, mutta monet tulevat juttelemaan ihan juttelemisen ilosta. Dominica on myös viimeinen Itä-Karibian saarista, jolla vielä elää karibi-intiaaneja (tai kalinagoja, kuten he itse itseään nykyisin taas mieluummin kutsuvat).

Videolla noin kohdassa 1:07 paistetaan ja maistellaan kalinagojen perinneruokaa kassavaleipää. Hyvin nälkää pitävänä se sopii erityisesti kävelyretkien evääksi.
Maistuvaaksin se on. Kassavaleipää on kuitenkin valitettavan vaikea saada käsiinsä. Viime matkallamme emme saaneet sitä lainkaan, vaikka useampaan kertaan sen perään kyselimme.

Hankalasti saavutettava on myös Dominican kiehuva järvi (Boiling Lake), joka myös vilahtaa videolla. Siellä käydäkseen täytyy tehdä koko päivän kestävä viidakko- ja vuoristovaellus, mutta se kyllä kannattaa. En tosin ole varma, riittäisikö kunto enää (tein sen nuorena miehenä ensimmäisellä Dominican-vierailullani vuonna 1993).

Minulla on sellainen tuntuma, että Dominica on vihdoin nousemassa suosiossa. Aitous houkuttaa. Hienoja hiekkarantoja ja neljän tähden hotelleja kaipaavat matkustavat naapurisaarille. Dominica on niille, jotka haluavat kokeaa Karibiaa aidoimmillaan.

Minuutin videossa näkymät vilahtelevat nopeasti ohi. Dominica-kuvasivuillani maisemia voi katsella vähän rauhallisempaan tahtiin.

Kuvassa on kuvakaappaus artikkelissa mainitusta videosta.

Tähän artikkeliin ei ole jätetty kommentteja...

... eikä kommentoiminen myöskään ole enää mahdollista (kuten ei minkään muunkaan artikkelin tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2010 : Dominica reilussa minuutissa

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan