AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Koirat mukaan kahvilaan

5.9.2011 klo 6.27 | Niko Lipsanen

aiheet kulutus,

Bichon Frisé koirapuistossa

Ensi vuonna koirat saa ottaa mukaan kahvilaan ihan luvallisesti, kertoo Yle Turku. Asetus, jolla se sallitaan, on tosin vasta ehdotus, joten ihan varma ei uskalla vielä olla. Nykyäänhän elintarvikehuoneistossa, kuten virallinen termi kuuluu, sallitaan vain viralliset opas- ja avustajakoirat.

Toivottavasti asetus hyväksytään – ja toivottavasti kahvilanpitäjät innostuvat asiasta. Mikään pakko koiria ei ole päästää kahviloihin tai ravintoloihin jatkossakaan, vaan siitä päättää paikan omistaja.

Joihinkin baareihin koiran kanssa pääsee jo nykyisin. En tiedä, kuinka luvallista se on ollut. Kesällä pääsee hyvin niin baarien kuin kahviloidenkin terasseille. Kesä on kuitenkin Suomessa lyhyt, vaikka tuntuukin jatkuvan vuosi vuodelta pidempään.

Tänään on yrittäjän päivä. Kahvilayrittäjän näkökulmasta monta kertaa päivässä kaduilla ja puistoissa kävelevät koiranulkoiluttajat ovat suuri, lähes käyttämätön asiakaspotentiaali. Kiitos koirien, he ovat jo saaneet itsensä liikkeelle kotisohviltaan. Se on jo puoli voittoa. Nyt heidät pitäisi vielä saada sisään yrittäjän pitämään kahvilaan, ravintolaan tai baariin. Tähän kannattaa panostaa heti vuoden alusta alkaen, vaikka vähän mainostaenkin. Nopeat syövät hitaat, kun koirat ja niiden ulkoiluttajat löytävät uudet suosikkipaikkansa.

Itselläni ei koiraa ole, mutta kavereiden ja naapureiden koiria on usein hoidossa. Kuulun siis potentiaaliseen asiakaskuntaan. Kuulun siihen itse asiassa myös silloin, kun olen liikkeellä ilman koiraa. Totta kai silloinkin hakeudun mieluummin kahvilaan, jossa on koiria, kuin sellaiseen, jossa ei ole. Paikallisjunassakin menen aina koiravaunuun, jos vaikka siellä olisi joku rapsutusta kaipaava koira.

Kaikki eivät tietysti koirista tykkää, mutta niiden takia kahviloita tai baareja välttelevät lienevät vähemmistö. Ja voihan osa yrittäjistä erikoistua heidän palvelemiseensa, kun jatkossakaan koira-asiakkaiden päästäminen sisään ei ole kahvilayrittäjälle mikään velvollisuus.

Kuvassa on bichon frisé -koira helsinkiläisessä koirapuistossa. Myös Turun Yle on valinnut juttuunsa kuvan bichon friséstä. Tämä yksilö vaikuttaa kuitenkin huomattavasti innostuneemmalta siitä, että pääsee ensi vuonna kahvilaan.

Yksi kommentti tai paluuviite

  1. Paluuviite: Kulutusjuhla » Lemmikkiystävällinen kahvila innostaa myös ilman koiraa liikkuvaa (5.9.2011 11.51)

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2011 : Koirat mukaan kahvilaan

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan