AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Ross University tuottaa ihan oikeita lääkäreitä

12.11.2011 klo 14.50 | Niko Lipsanen

aiheet yhteiskunta, paikat,

sijainnit dominica, karibia,

Ross University, Dominica

Rossin korkeakoulu (Ross University) Dominicalla on noussut uutisiin, kun valelääkäriksi epäilty Esa Laiho on maininnut sen opiskelupaikakseen. Laihon opiskeluihin sen enempää kantaa ottamatta kerrottakoon kuitenkin, että Ross tuottaa koulustaan ihan oikeita lääkäreitä eikä mitään valelääkäreitä.

Toki sielläkin edellytyksenä on, että opinnot suoritetaan loppuun.

Helsingin Sanomat väittää Ross Universityn sijaitsevan Dominikaanisessa tasavallassa (HS 12.11.11.). Toivottavasti korjaavat sen pian. Virhe on valitettavan yleinen, mutta Dominica ei ole sama kuin Dominikaaninen tasavalta. Molemmat ovat toki saarivaltioita Karibianmerellä, mutta ovat toisistaan suunnilleen yhtä kaukana kuin Helsingborg Helsingforsista.

Saman konsernin Ilta-Sanomat on saanut uutisessaan maan kohdalleen (IS 12.11.11). Joskus iltapäivälehden osumatarkkuus saattaa olla parempi kuin ns. laatulehden.

Mitä itse Rossin yliopistoon tulee, niin se on kouluttanut Dominicalla lääkäreitä jo 1970-luvun lopulta alkaen. Alku oli varsin vaatimaton, mutta yliopisto on vuosien varrella kasvanut huimasti ja saavuttanut arvostusta

Kävin pyörähtämässä kampuksella keväällä 1999. Kun kävin siinä kulmilla uudestaan loppuvuodesta 2007, oli korkeakoulu taas laajentunut. Pienestä Picardin kylästä oli kasvanut pieni opiskelijakaupunki, joka kaupunkimaisuudessaan uhkaa jo jättää viereisen Portsmouthin, Dominican toiseksi suurimman kaupungin, varjoonsa.

Lääketieteellisiä korkeakouluja on Karibialla muitakin. Dominicallakin on niitä nykyisin kaksi, kun myös All Saints University tuli saarelle. Ross on kuitenkin yksi vanhimmista ja vakiintuneimmista. Yliopiston perustanut Robert Ross menehtyi syöpään viime maaliskuussa. Hän oli jo aikaisemmin luopunut korkeakoulun omistuksesta. Vuodesta 2003 alkaen Ross University on ollut osa koulutusalalla toimivaa DeVry Inc. -yritysrypästä.

Rossin korkeakouluun kuuluu myös eläinlääketieteellinen yksikkö, joka aikaisemmin sijaitsi samoissa tiloissa Dominicalla. Se on kuitenkin sittemmin muuttanut Saint Kittsin saarelle.

Otin oheisen kuvan Rossin korkeakoulun sisäänkäynnistä Picardin kylässä Dominicalla käydessäni saarella viimeksi 10.12.2007.

Yksi kommentti tai paluuviite

  1. Niko Lipsanen 12.11.2011 klo 14.51:

    Hesarikin näyttää nyt korjanneen Dominikaanisen tasavallan uutisessaan Dominicaksi.

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2011 : Ross University tuottaa ihan oikeita lääkäreitä

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan