AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Helsingin jalkakäytävien talvikunnossapito

14.3.2012 klo 7.16 | Niko Lipsanen

aiheet kuulumiset, yhteiskunta,

sijainnit helsinki,

Jalkakäytävän liikennemerkki

Kävin eilen Pikku-Huopalahdessa. Minulla on normaalistikin tapanani usein kävellä muutamien kilometrien matkat, mutta tällä kertaa olisin varmaankin mennyt raitiovaunulla, jos mukanani ei olisi ollut koira.

Paluumatkalla kävelin Paciuksenkadun kautta. Olin ensin ajatellut kulkea kadun lounaispuolen kevyenliikenteenväylää pitkin, mutta kun liikennevalot menivät punaiseksi juuri edestäni, valitsin kadun koillisreunaa pitkin mäkeä ylös nousevan jalkakäytävän.

Eihän se erityisemmän houkuttelevan näköinen reitti ole, kuten oheisen kuvasarjan ensimmäisestä kuvasta näkyy: kapea jalkakäytävä vilkasliikenteisen kadun kupeessa. Mutta pääsisi mäen silti nousemaan sitäkin pitkin – tai niinhän minä silloin vielä luulin.

Paciuksenkadun mäki Helsingissä
Paciuksenkadun mäki Meilahdentien risteyksen liikennevaloilta ylöspäin katsottuna; vasemmalla jalkakäytävä.

Eihän se niin yksinkertaista ollutkaan. Mäen puolessavälissä jalkakäytävä päättyi seuraavassa kuvassa näkyvään kinokseen.

Paciuksenkadun jalkakäytävä Helsingissä
Samainen Paciuksenkadun jalkakäytävä noin mäen puolenvälin kohdalla.

Eteenpäin ei päässyt, eikä sivuillekaan. Paciuksenkatu on turhan leveä ja vilkasliikenteinen siihen, että sen uskaltaisi noin vain harppoa yli.

Lumettoman osuuden päästä vasemmalle olisi ilmeisesti ollut lumettomaan aikaan käyttökelpoinen polku, joka johtaa jonkin talon pihaan nouseville portaille. Siltä varalta, ettei paksu kinos portailla ja niiden alla olisi riittävä este innokkaille, oli portaiden yläpäähän kiinnitetty läpikulun kieltävä kyltti.

Kun sääkin oli mitä kuvasta näkyy, ja pitkä kävelymatka vähän painoi jo jalkoja, niin tunnelmat eivät olleet aivan parhaimmillaan. Eihän siinä silti muu auttanut kuin palata kiltisti takaisin mäen juurelle ja ylittää katu suojatietä pitkin.

Sitä en tiedä, johtaako jalkakäytävä tuon pidemmälle kesälläkään, vai päättyykö se mainituille portaille johtavalle polulle. Mutta koska jalkakäytävää pitkin ei näin talvisin pääse mihinkään, niin miksi se ylipäänsä on aurattu tuohon mäen puoliväliin asti? Eivät olleet edes ei talvikunnossapitoa -kylttiä voineet laittaa.

Onneksi vähän ajan päästä aurinkokin alkoi paistaa. Oli se menomatkallakin aina silloin tällöin pilvien välistä vilahtanut. Pysähdyimme koiran kanssa teelle Café Regattaan, joka sijaitsee Töölössä Soutustadionin vieressä.

Café Regatta, Töölö (Helsinki)
Café Regatan pieni punainen mökki meren rannalla Töölössä.

Siinä vaiheessa, kun sain teeni ja leipäni ja istahdin terassille, sää tosin muistutti taas enemmän sitä, miltä se näyttää kahdessa ylemmässä kuvassa.

Olen ottanut kaikki artikkelin kuvat 13.3.2012 (kuvien lisenssi).

Tähän artikkeliin ei ole jätetty kommentteja...

... eikä kommentoiminen myöskään ole enää mahdollista (kuten ei minkään muunkaan artikkelin tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2012 : Helsingin jalkakäytävien talvikunnossapito

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan