AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Valokuvia Kilpisjärveltä ja tuntureilta

10.5.2012 klo 15.23 | Niko Lipsanen

aiheet matkat, paikat,

sijainnit lappi,

Kilpisjärvi, Enontekiö

Olen jo pariin kertaan kirjoittanut vierailustani Raittijärvelle (Raittijärven kylä, jumalanpalvelus, valokuvia). Mutta tulihan sillä samalla reissulla käytyä myös Kilpisjärvellä.

Kilpisjärvi on rajakylä Suomen pikkurillissä Käsivarrentien (E8) varrella ja saman nimisen järven rannalla. Aivan vieressä ovat niin Norjan kuin Ruotsinkin rajat. Edellisen kerran kävin siellä keväällä 2000.

Ei olisi kylää tunnistanut samaksi, jos ei komea Saanatunturi tönöttäisi edelleen sen kupeessa. Ei se toki ihan parin talon kylä ollut enää 12 vuotta sittenkään, mutta nyt se oli kasvanut pieneksi lomakaupungiksi. Kohteena se on etenkin norjalaisten suosiossa.

En Kilpisjärven suosiota ihmettele, sillä onhan se hieno paikka. Komeat tunturit ympäröivät kylää joka puolelta. Ja norjalaisille Suomi on hintatasoltaankin suhteellisen edullinen kohde. Komeita maisemiahan heillä riittää omastakin takaa.

Tunturimaisemat ovat itse asiassa Kilpisjärven tienoilla jopa komeammat kuin Raittijärvellä, joka tiettömyydessään toki on eksoottisempi paikka. Hienoimpia maisemia varten täytyy kuitenkin Kilpisjärvelläkin lähteä tieltä pois ja käydä katsomassa, miltä Saanan toisella puolella näyttää.

Moottorikelkan vetämässä reessä istuen on helppo lähteä katselemaan maisemia. Jos aitoa erämaatunnelmaa haluaa, niin sitten varmasti sukset tai koiravaljakko olisi parempi ratkaisu. Tällä reissulla tarkoitus oli kuitenkin vain käydä Raittijärvelle. Hienot maisemat Kilpisjärven ympäristössä tulivat bonuksena siihen päälle (eikä edes S-etukorttia tarvinnut).

Laitoin kuvasivuille valokuvia niin Kilpisjärven kylältä kuin lähiympäristön tunturimaisemistakin sekä Raittijärven kelkkauran että Käsivarrentien varrelta. Aika paljon tuli kuvia Saanasta, sillä on se vaan sen verran komea tunturi.

» 36 valokuvaa Kilpisjärveltä ja tuntureilta

Maantieteilijän matkakuvat

Tähän artikkeliin ei ole jätetty kommentteja...

... eikä kommentoiminen myöskään ole enää mahdollista (kuten ei minkään muunkaan artikkelin tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2012 : Valokuvia Kilpisjärveltä ja tuntureilta

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan