AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Tule meille kylään: urbaanit asumismessut la 31.8.

26.8.2013 klo 6.53 | Niko Lipsanen

aiheet ympäristö, kuulumiset, paikat

sijainnit helsinki,

16 neliön yksiö, Helsinki

Pienesti asuminen on paitsi pesämäisen tunnelmallista, myös ekotehokasta. Paitsi, että lämmitettäviä neliöitä on vähemmän, pieniä asuntoja mahtuu samalle alalle enemmän, mikä mahdollistaa korkeammat asukastiheydet ja kaupunkimaiset palvelut kävelyetäisyydellä.

Dodo ry järjestää Helsingissä lauantaina 31.8. Urbaanit asumismessut, joilla esitellään erilaisia tapoja asua viihtyisästi ja kaupunkimaisesti tilaa tuhlaamatta. Meidän kotimme Munkkisaaressa on yksi messukohteista. 16 neliön yksiömme ovet ovat auki Hernesaarenkatu 15:ssä klo 12–18.

Bloggasin asumisestamme tässä blogissa jo viisi vuotta sitten. Sen jälkeen on kuitenkin tapahtunut kaikenlaista. Meillä on ollut linjastosaneeraus. Paitsi, että saimme wc:n ja peseytymistilan uusiksi, niin teimme samalla remonttia muuallakin asunnossa. Niinpä täällä näyttää nyt ainakin osin erilaiselta kuin noissa viisi vuotta vanhoissa valokuvissa.

Toinen iso muutos on ollut se, että olemme laajentaneet elintilaamme. 16 neliötä oli kuitenkin pidemmän päälle aika vähän kahdelle hengelle. Laajentumistilana meillä on vartin bussimatkan päässä parinkymmenen neliön työhuone. Niinpä meidän ei tarvitse olla kotona koko ajan nokikkain samassa huoneessa. Myös mahdollisuudet koirien ja sohvasurffareiden majoittamiseen ovat parantuneet. Ekotase kieltämättä kärsii lisätilasta, mutta ehkä 18 neliötä per henki ei silti edelleenkään ole aivan mahdottoman tuhlailevaista.

Esittelykohteena meillä on kuitenkin vain tämä varsinainen asuntomme Munkkisaaressa. Vaikka kalusteet täällä onkin pääosin uusittu, niin perusratkaisu on sama: korotettu oleskelutila ikkunan luona jatkuu korotettuna vuoteena (ei kuitenkaan parvena), alla on säilytystilaa ja sängyn alla työskentelykolo. Trendikkääseen minimalismiin emme ole pyrkineet, vaan pesämäiseen tunnelmallisuuteen. Tavaraa on varmasti enemmän kuin sisustuslehdet sallisivat, mutta tämä onkin asumista eikä valokuvia varten.

Tervetuloa lauantaina 31. elokuuta niin meille kuin muihinkin messukohteisiin eri puolilla kaupunkia! Ja muissakin kaupungeissa: urbaanit asumismessut ovat myös Jyväskylässä samana päivänä ja Tampereella heti seuraavana, eli sunnuntaina 1.9.

Kuvassa on 16 neliön yksiömme nykyasussaan (vertaa aiempaan). Asunto on avoinna urbaaneilla asumismessuilla lauantaina 31.8. klo 12–18. Lähimmäksi pääsee bussilla 14 (pysäkki: Hernesaarenkatu), mutta myös raitiovaunuilla 3 ja 6 pääsee oikeille kulmille.

Tähän artikkeliin ei ole jätetty kommentteja...

... eikä kommentoiminen myöskään ole enää mahdollista (kuten ei minkään muunkaan artikkelin tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2013 : Tule meille kylään: urbaanit asumismessut la 31.8.

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan