AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Teenjuoja ei halua eteensä askartelusarjaa

3.9.2014 klo 7.16 | Niko Lipsanen

aiheet kulutus,

Valmiiksi haudutetun teen tarjoaminen on yleistynyt kahviloissa. Usein se on tehty teepusseista, mutta on ainakin omasta mielestäni silti usein parempi vaihtoehto kuin itse askarreltava tee.

On tietysti kiva, jos kahvilassa on laaja irtoteevalikoima, josta voi hauduttaa haluamansa teen. Usein siinä vain käy niin, että lehdet unohtuvat kuppiin, ja teestä tulee kitkerää. Kahvilaan tullaan usein seuran kanssa, ja siinä jutellessa (tai vaikka lehteä lukiessa) ei muista vahtia, ettei haudutus mene pitkäksi.

Jos tilaa kahvilassa kahvin, niin harvemmin saa eteensä askartelusarjan. Vähän erikoisempienkin kahvien ystävät saavat kupillisen eteensä valmiiksi tehtynä. Miksi oletus on, että teenjuojat haluavat askarrella juomansa itse?

Tee ja korvapuusti, Kirkonvarkauden kioski (Mikkeli)

Liian usein kahviloissa on teenjuojalle tarjolla vain kuumaa vettä ja teepusseja. Pussitee on tosin siitä armollista, että haudutusajat ovat harvoin kovin tarkkoja. Yleensä pussin muistaa ottaa kupista sopivan aikahaarukan puitteissa. Jos kaveri on kahvinjuoja, hän on tosin kuppinsa jo tyhjentänyt siinä vaiheessa, kun teenjuoja vasta saa juomansa valmiiksi.

Kahviloiden kupit ovat kuitenkin yleensä liian pieniä. Hyvän pussiteen salaisuus on tarpeeksi iso muki. Isolla kupilla pelastaa jo paljon, mutta vielä parempi, jos tarjolla on valmiiksi haudutettua teetä – vaikka sitten niistä samaisista teepusseista tehtynä, mutta samantien isompaan pannuun.

Jos kahvila yrittää pitää vähän korkeampaa tasoa, ja tarjoaa vaikkapa isoa valikoimaa erilaisia erikoiskahveja, niin sitten olisi syytä panostaa myös teetarjontaan. Esimerkiksi tamperelaisen Café La Famillen tapaan tarjolla voisi olla paria erilaista valmiiksi haudutettua teetä ja lisäksi irtoteetä, ehkä teepussejakin, niille, joita valmiiksi haudutetut vaihtoehdot eivät tyydytä.

Tietysti, jos teetä ei kahvilassa kovin paljon mene, niin eihän sitä välttämättä viitsi pannussa seisomassakaan pitää. Kannattaa silti kokeilla: ehkä sitä menisi enemmän kaupaksi, jos senkin saisi kahvin tapaan kuppiinsa valmiiksi tehtynä.

Kuvassa on teetä ja korvapuusti Kirkonvarkauden sillan kahvilassa Mikkelissä. Tarjolla oli vain itsehaudutettavaa pussiteetä. Teenjuojat oli kuitenkin huomioitu sen verran, että teelle sai vähän kahvikuppia isomman mukin (kahvinjuojien oli tyytyminen pahvimukeihin). Otin kuvan sunnuntaina 13.7.2014.

Tähän artikkeliin ei ole jätetty kommentteja...

... eikä kommentoiminen myöskään ole enää mahdollista (kuten ei minkään muunkaan artikkelin tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2014 : Teenjuoja ei halua eteensä askartelusarjaa

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan