AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Ei näillä hinnoilla, ABC!

22.11.2014 klo 20.22 | Niko Lipsanen

aiheet kulutus,

ABC Kuortti: astioiden palautus

Tien päällä on kiva suosia pieniä ja persoonallisia taukopaikkoja. ABC-asemien ja muiden tylsien ketjupaikkojen iso etu kuitenkin on, että ne ovat auki sellaisinakin aikoina, kun itse siellä tiellä tien päällä usein on.

Tänäänkin olisin pysähtynyt Haapasen kotileipomossa Otavassa, mutta olivat lauantaina laittaneet oven kiinni jo klo 14. Niinpä pysähdyin taukoteelle Kuortin ABC-asemalle Pertunmaalla.

ABC-asemilla on kalliit hinnat ja niukasti palvelua, mutta olen hyväksynyt asiaintilan juuri hyvien aukioloaikojen vuoksi. Työntekijät ovat kalliita öisin ja viikonloppuisin, joten itsepalvelulle on perusteensa. Nyt Kuortin ABC:lla on kuitenkin menty jo hyväksyttävyyden rajan yli.

Ennen riitti, että käyttämänsä tarjottimen kuppeineen, servetteineen ja käytettyine teepusseineen tökkäsi tarjotinkärryihin. Ei kovin iso vaiva. Nyt ABC olisi halunnut asiakkaan tekevän työntekijöiden puolesta seuraavankin työvaiheen eli jätteen lajittelun.

Tuollainen on ihan ok jossakin yliopistoruokalassa, mutta sitten pitää olla myös yliopistoruokalan hinnat. ABC on kallis. Enää eivät riitä aukioloajat puolusteluksi. Eikä auta, vaikka kuinka bonuksia saisi. Jätin tarjottimen pöytään. Ja ensi kerralla, jos Haapanen ei ole auki, pysähdyn Teboililla tai Nesteellä.

Kuvassa Osuuskauppa Suur-Savon omistaman ABC Kuortti -liikenneaseman astioidenpalautuspiste. Ohjeistus neuvoo laittamaan ”ruokailuvälineet sivussa oleviin aukkoihin”, ”lautaset pöydälle” ja ”kahvikupit / lasit koreihin”. Lisäksi lajittelupisteessä on roskikset bio- ja energiajätteille sekä reikä juomille.

2 kommenttia ja/tai paluuviitettä

  1. Niko Lipsanen 22.11.2014 klo 20.37:

    Toki on hyvä, että jätteet lajitellaan. Kyse on siitä, kenen tehtävä se kyseisen paikan hintataso huomioiden pitäisi olla. Epäilyttää myös, tulevatko jätteet tuossa lopulta edes niin hyvin lajiteltua. Kaikki eivät varmaankaan viitsi ohjeita seurata.

  2. Niko Lipsanen 7.1.2015 klo 19.07:

    Mikkelin suuntaan ajaessa on pelastuksena 24h auki oleva Stop’n’Go-grilli Nastolassa. Sinne ei kuitenkaan ole liittymää Helsinkiin päin ajettaessa.

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2014 : Ei näillä hinnoilla, ABC!

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan