AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Kesäaika alkaa – varaudu jo nyt

14.3.2015 klo 13.08 | Niko Lipsanen

aiheet kalenteri,

Kesäinen kello Pietarissa

Kesäaika alkaa kahden viikon päästä sunnuntaina, mutta Helsingin Sanomat kehottaa varautumaan siihen jo nyt. Tutkimusprofessori Mikko Härmä työterveyslaitokselta on sitä mieltä, että kellojen kääntelyyn reagoivien olisi parempi vaihtaa unirytmiään jo etukäteen. Hankaluuksia voi olla erityisesti vuorotyötä tekevillä (HS 14.3.15).

Kesäajan ongelmat eivät rajaudu vuorokausirytmin sekoittumiseen. Vuosi sitten kirjoittamassani laajemmassa artikkelissa esittelin argumentteja kesäajan puolesta ja vastaan. Puolesta-puoli tosin jäi melko köykäiseksi, enkä usko sen johtuvan ainoastaan omasta lievästä puolueellisuudestani tässä asiassa.

Parempi olisikin luopua koko kellojen vuodenaikaiskääntelystä. Valitettavasti taustalla on EU-tason sääntelyä, joten Suomi ei tehdä päätöstä yksin. Olisi tehtävä joko päätös luopua kesäajasta koko EU:n alueella tai sitten siitä, että jätetään asia kunkin jäsenvaltion omaan harkintaan.

Kuvassa on kesäinen kello Pietarissa. Otin kuvan 6.6.2007.

Tähän artikkeliin ei ole jätetty kommentteja...

... eikä kommentoiminen myöskään ole enää mahdollista (kuten ei minkään muunkaan artikkelin tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2015 : Kesäaika alkaa – varaudu jo nyt

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan