AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Vasenkätinen lippulaite Barcelonassa

31.5.2015 klo 21.14 | Niko Lipsanen

aiheet matkat,

sijainnit espanja,

Vasenkätinen lippulaite Barcelonan metrossa

Barcelonan päärautatieasemalla Santsilla vasenkätistä matkustajaa kohtasi iloinen yllätys: metroporttien lippulaitteet olivat vasenkätiset!

Kerrankin sai mennä laitteista läpi syöttäen lipun laitteeseen luontevasti vasemmalla kädellä. On nimittäin joskus käynyt oikeakätisten laitteiden kanssa niinkin, että lipun laitettua portti on avautunut väärältä puolelta.

Sen verran oikeakätisiä kuitenkin paapotaan, että vastaavan virheen tapahtuminen heille on ehkäisty ylimääräisillä kaiteilla ja näkyvillä ohjauslapuilla. Se lienee kuitenkin paikallaan: oikeakätiset eivät ole yhtä tottuneita toimimaan toiskätisesti kuin me vasenkätiset.

Muilla metroasemilla en vasenkätisiä portteja nähnyt. Niinpä piti sitten poislähtiessä ottaa kuva Santsin aseman metroporteista, jotta tulivat dokumentoitua tähän blogiin.

Kuvan tilanne on siis lavastettu: en ole menossa minnekään, vaan vain kulkemassa porttien läpi kuvan ottamista varten. Aivan kuin porttien automatiikka olisi jostakin tiennyt, että kyse on lavastuksesta, sillä portti nielaisi päivälippuni (jossa oli vielä aikaa jäljellä) sisäänsä ja meni sen jälkeen jumiin. Koska olimme lähdössä kaupungista pois, eikä lipulle siis ollut enää tarvetta, en jäänyt asiaa selvittämään.

Ohjelappu oikeakätisille

Ylemmässä kuvassa olen minä Santsin rautatieaseman metroportilla, alemmassa on porttiin kiinnitetty ohjelappu oikeakätisiä varten. Ylemmän kuvan otti Mari Taskinen, alemman minä itse (molemmat 28.5.2015).

Tähän artikkeliin ei ole jätetty kommentteja...

... eikä kommentoiminen myöskään ole enää mahdollista (kuten ei minkään muunkaan artikkelin tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2015 : Vasenkätinen lippulaite Barcelonassa

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan