AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Muslimit haastavat kristityt uskontodialogiin

22.6.2015 klo 7.20 | Niko Lipsanen

aiheet uskonto,

sijainnit helsinki,

Roihuvuoren moskeijan Jeesus-banderolli

Roihuvuoressa sijaitseva moskeija on ripustanut seinälleen lakanan, jossa se julistaa Jeesuksen olleen muslimi ja kiistää kolmiyhteisen Jumalan. Viestin kohde on siten selvä. Vaikka lakana ei suoraan kadun toisella puolella sijaitsevaa Roihuvuoren kirkkoa kohti osoitakaan, niin ei liene epäilystäkään, etteikö siinä haastettaisi nimenomaan kristinuskoa.

Kuten Juhani Huttunen blogissaan sanoo, Helsingin Muslimit käyttävät ”bandetrollillaan” uskonnonvapauttaan. Ihan hyvä vain, että reilusti kertovat, mitä mieltä ovat.

Kirkon puolelta vain ei valitettavasti tunnu olevan kanttia vastata. Meidän pitäisi ottaa mallia muslimeista ja kertoa yhtä reilusti, mitkä ovat kristinuskon opetukset, ja suoraan osoittaa muslimeille se, missä he meidän näkemyksiemme mukaan ovat väärässä. Kunnon dialogia ei synny, jos toinen osapuoli julistaa ja toinen hymistelee.

Seurakuntavaaleissa 2010 vaalikoneessa kysyttiin sitä, ”kuinka kirkossa pitäisi suhtautua muslimeihin”. Lähes kaikki helsinkiläiset ehdokkaat liputtivat ”molempien osapuolten uskoa kunnioittavan vuoropuhelun” puolesta. Vain kolme ehdokasta, minä yhtenä heistä, vastasi, että muslimeille on saarnattava evankeliumia, jotta heistä tulee kristittyjä. Yksi kristillisen kirkon tärkeimmistä tehtävistä on tehdä lähetystyötä – niin muslimeille kuin muillekin.

Mitä se sellainen vuoropuhelu on, jossa ei seisota oman sanoman takana? Muslimit lähtevät vuoropuhelussa siitä, että islam on ainoa oikea uskonto. Kristittyjen olisi tietysti oltava yhtä vakaasti oman uskonsa takana. Vasta kun lähtökohdat ovat selvillä, voidaan käydä rakentavaa dialogia.

Huolestuttavaa, mutta jollain tapaa kuvaavaa, on, että jopa jotkut ateistit ovat innokkaampia kannattamaan evankelioimista kuin kirkko itse. Esimerkiksi Ayaan Hirsi Ali on sitä mieltä, että ”tuhlaavat liikaa aikaansa uskontojen väliseen dialogiin” sen sijaan, että tarjoaisivat mahdollisimman monelle muslimille ilosanomaa Jumalasta, ”joka torjuu pyhän sodan” ja ”lähetti ainoan poikansa kaikkien syntisten tähden silkasta rakkaudesta ihmiskuntaa kohtaan.”

Toistan itseäni, sillä melkein samat kohdat kirjoitin jo viisi vuotta (linkki edellä). Tämä on kuitenkin toistamisen arvoista. Uskovaisen muslimin kanssa keskustellessa saa aika nopeasti kuulla ehdotuksia ”islamiin palaamisesta”, kuten he asian muotoilevat. Meidän kristittyjen ei pidä olla yhtään sen estyneempiä, vaan kertoa, että Kristus on kuollut heidänkin syntiensä puolesta ja haluaa, että he ottavat evankeliumin vastaan ja pääsevät taivaaseen.

Roihuvuoren seurakunta olisi nyt aitiopaikalla tätä keskustelua käymään. Ehdotan, että he hankkivat kirkkonsa pihalle sellaisen amerikkalaisista televisiosarjoista tutun irtokirjaintaulun, johon voi tekstata vaihtuvia kristillisiä sanomia aina tilanteen mukaan. Siitä vaan rohkeasti julistamaan Jumalan sanaa myös muslimeille.

Roihuvuoren moskeija

Alemmassa kuvassa on Helsingin Muslimien moskeija Roihuvuoressa, ylemmässä moskeijan seinällä roikkuva julistuslakana. Otin kuvat ramadanin alkamispäivänä 18.6.2015

2 kommenttia ja/tai paluuviitettä

  1. Niko Lipsanen 22.6.2015 klo 11.54:

    Tämä on tämän blogin 666. artikkeli (tviittejä ei ole laskettu mukaan). Numerologiaan viehtyneet vetäkööt omia tulkintojaan, jos haluavat.

    Jos lasketaan mukaan myös Lipsanen & Rusossa ja Oikealla asialla -blogissa julkaisemani kirjoitukset, niin tämä on tuhannes blogiartikkelini.

  2. Niko Lipsanen 22.6.2015 klo 21.31:

    ”Emme tietenkään ottanut kirkkoa kohteeksi. Tämä ei ole poliittinen kannanotto vaan uskonnollinen ulostulo.” Näin lausuu Helsingin muslimien puheenjohtaja Hamza Peltola (MTV 22.6.15).

    Jos kampanjan kärkenä on Jeesus ja lisäksi lakanassa mm. kiistetään Jumalan kolmiyhteisyys, niin totta kai kohteena on kirkko ja kristityt. Naurettavaa edes väittää muuta. Toki ulostulo on uskonnollinen (mistä lie Peltola tuon poliittisuuden keksinyt tässä yhteydessä kiistää).

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2015 : Muslimit haastavat kristityt uskontodialogiin

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan