AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Naapuritalo on rakennettu meidän talomme päälle

17.8.2015 klo 6.53 | Niko Lipsanen

aiheet paikat,

sijainnit helsinki,

Hernesaarenkatu 17 ja 15

Joskus talvella katselin talomme yläosia Hernesaarenkadulla ja kuvittelin mielessäni, miltä siihen suunniteltu korotus näyttäisi. Yllätyksekseni huomasin, että korotushan on jo osin tehty: naapuritalo kurottuu vajaan metrin verran meidän talomme päälle. Onko tällainen yleistäkin?

Kuvasta meidän talomme päälle tulevan osan huomaa, kun katsoo vesirännien sijainteja. Alhaalla ne ovat siinä, missä talo vaihtuu toiseksi, mutta ylempänä naapuritalo ylettää rännistään jonkin matkaa meidän talomme päälle.

Tuon selittänee se, että molemmilla taloilla on aikoinaan ollut sama omistaja, sillä kummatkin on aikoinaan rakennettu viereisen telakan työntekijöitä varten. Meidän talomme on vanhempi ja matalampi, joten naapuritaloa pystytettäessä on otettu käyttöön vähän ilmatilaa sen päältä. Nykyisin viereinen talo on VVO:n vuokratalo ja meidän talomme osakkaiden omistama asunto-osakeyhtiö.

Naapuritalossa on peruskorjaus meneillään, joten se on tyhjillään asukkaista. Kuvassa alla näkyy työmaa-aitoja ja muuta rakennussälää. Meidänkin talomme oli pitkään remontissa, mutta linjasaneeraus on nyt onneksi saatu päätökseen. Seuraavaksi olisi sitten edessä kai se korottaminen, jos se nyt menee ensin hallinto-oikeudessa ja sen jälkeen taloyhtiön kokouksessa läpi.

Hernesaarenkatu: talot 17 ja 15

Otin kuvat sunnuntaina 9.8.2015.

Tähän artikkeliin ei ole jätetty kommentteja...

... eikä kommentoiminen myöskään ole enää mahdollista (kuten ei minkään muunkaan artikkelin tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2015 : Naapuritalo on rakennettu meidän talomme päälle

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan