AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Saisiko laituriopasteita Kamppiin, kiitos?

29.8.2015 klo 8.31 | Niko Lipsanen

aiheet yhteiskunta,

sijainnit helsinki,

Pysäkki 75, Kamppi

Kun toispaikkakuntalainen tai ulkomaalainen vieras on tulossa luoksemme kylään, periaatteessa hänet on helppo opastaa perille. Kerron vain pysäkin nimen ja sanon, että sinne pääsee bussilla numero 14, johon voi hypätä Kampista laiturilta numero 75. Mutta yritäpä löytää Kampista laituri 75, jos et jo valmiiksi tiedä, missä se on.

Käytännössä joudun opastamaan vierastani näin:

Kaukoliikenteen busseilta: nouse terminaalista ylös kauppakeskuksen suuntaan, mene Espoon bussien ohi ja nouse liukuportaat Fredrikinkadulle (Hesburgerin kohdalta vasemmalle). Laituri 75 on Fredrikinkadun toisella puolella vasemmalla. Metroasemalta: Käytä uloskäyntiä Runeberginkadulle. Liukuportaiden yläpäässä seuraa opasteita Fredrikinkadulle (kaksi kertaa vasemmalle). Laituri 75 on Fredrikinkadulla kulman takana oikealla.

Eivät nuo ohjeet aivan mahdottoman pitkät ja monimutkaiset ole, mutta sen verran kuitenkin, että moni ei jaksa seurata niitä loppuun asti. Kun ne laiturit nyt kuitenkin on numeroitu, niin ei luulisi olevan liian iso vaiva laittaa myös opasteet, joissa kerrottaisiin, missä suunnassa mikäkin laituri on.

Kamppi, opasteet metrolta busseille
Opasteet Kampin metroasemalla: mihin suuntaan lähtisit, jos haluaisit päästä laiturille 75? Koska keltainen väri viittaa yleensä paikallisbusseihin, minä lähtisin vasemmalle Kampin keskuksen suuntaan. Se on kuitenkin väärä arvaus. Mutta mitä eroa on kulmikkailla ja pyöristettykorisilla valkoisilla busseilla sinipohjaisella alustalla? Minä ainakaan en tiedä. Raitiovaunuja Kampissa ei opasteiden perusteella kulje lainkaan.

Kamppi, Espoon bussit
Kauppakeskuksen sisällä on opasteet Espoon busseille laiturinumeroiden kera ja aikataulutkin näkyvät ruuduilla. Myös Fredrikinkadulle opastetaan, vaikka ne opasteet eivät juuri tässä kuvassa näykään. Laiturinumeroiden kera opastetaan tällä kohtaa myös toiseen suuntaan kaukoliikenneterminaalin laitureille. Ulkona sijaitseville laitureille opasteita ei kuitenkaan ole.

Kamppi, Hesburger
Liukuportaat ylös Fredrikinkadulle saattavat kuitenkin jäädä huomaamatta, jos ei tule oikealla kohdalla katsoneeksi vasemmalle. Siksi vieraita ohjeistaessa on hyvä kertoa, että ylös noustaan Hesburgerin kohdalta. Ja näyttääpä Fredrikinkadultakin sittenkin kulkevan myös keltataustaisia busseja, vaikka metroasemalta sellaisia ei Fredrikinkadun/Runeberginkadun suuntaan opastetakaan.

Siispä HSL tai mikä taho opasteita Kampissa vastaakaan, voisitteko laittaa opastukset eri laitureille niin metroasemalta, kaukoliikenneterminaalista kuin kauppakeskuksen sisältäkin?

Ja olisihan se kätevää, jos aikataulunäytöillä näkyisivät myös Fredrikinkatua kulkevat bussit, kun kerran Espooseen menevillekin lähtemiset tiedotetaan.

Olen ottanut artikkelissa käyttämäni kuvat eri päivinä elokuussa 2015.

Yksi kommentti tai paluuviite

  1. Niko Lipsanen 29.8.2015 klo 11.56:

    Herttoniemessä on sitten tällaisia mustia busseja, joissa on vain ihan vähän pyöristetyt kulmat:

    Herttoniemen metroasema, opasteet

Tätä artikkelia ei ole enää mahdollista kommentoida (eikä mitään muutakaan artikkelia tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2015 : Saisiko laituriopasteita Kamppiin, kiitos?

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan