AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Kuvia ja muutama ajatus Rantakylän koulun purkamisesta

1.8.2016 klo 8.22 | Niko Lipsanen

aiheet paikat, yhteiskunta,

sijainnit savo,

Rantakylän koulua puretaan Mikkelissä

Kävin ottamassa muutaman ilta-aurinkokuvan vanhan yläasteeni, Rantakylän koulun, purkamisesta. Ei tuntunut haikealta, vaikka eivät muistot siellä 1980-luvun lopulla vietetyistä kolmesta vuodesta nyt pääosin niin erityisen huonoja ole.

Koulu on kärsinyt sisäilmaongelmista (L-S 3.2.16). Jostain syystä erityisesti koulujen rakentaminen tuntuu olevan Suomessa kovin hankalaa. Aivan koko koulua ei pureta, mutta nuo purettavat osat ovat juuri ne, missä minä yläasteeni aikoinaan vietin.

En tiedä, oliko koulussa sisäilmaongelmia jo tuolloin, mutta ilmapiiriltään suuri yli 600 oppilaan yläaste oli raikas tuulahdus tunkkaisen kyläkoulun jälkeen. Teiniensäilöntälaitoshan se silti lähinnä oli. Kovin vähän siellä, tai koulussa ylipäänsä, oppi mitään kovin hyödyllistä, jos sen suhteuttaa siellä kulutettuun aikaan. Enemmän oppi itse lukemalla. Kielten oppimisessa koulusta oli ehkä eniten hyötyä, mutta valitettavasti niistäkin tunneista aivan liian suuri osa kulutettiin tarpeettoman ruotsin tankkaamiseen.

Puretun koulun tilalle rakennetaan uusi koulu – toivottavasti tällä kertaa vähän paremmin.

Nimettömän kunnan vaakuna

Koulun seinässä on entisen kotikuntani vaakuna. Kuntaa ei enää ole, eikä sillä silloinkaan ollut omaa nimeä. Olin jo kouluaikoina sitä mieltä, että kyseinen kunta olisi syytää lakkauttaa, ja myöhemmin näin sitten tehtiinkin. Nyt vaakunakin hävinnee koulun seinästä, kun rakennus puretaan.

» Katso kaikki 6 kuvaa Rantakylän koulun purkamisesta

Otin kuvat lauantaina 16. heinäkuuta 2016 illalla.

Tähän artikkeliin ei ole jätetty kommentteja...

... eikä kommentoiminen myöskään ole enää mahdollista (kuten ei minkään muunkaan artikkelin tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2016 : Kuvia ja muutama ajatus Rantakylän koulun purkamisesta

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan