AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Myyttinen maahanmuuttokriitikko jälleen mukana keskustelussa

22.5.2017 klo 19.15 | Niko Lipsanen

aiheet yhteiskunta,

Kaikki muslimit...

Pirkko Saisio avautui punavihreästä kuplasta (HS 13.5.17) ja siitä, kuinka ”Suomessa on liikaa kiellettyjä kysymyksiä” (Yle 21.5.17). Punavihreä kupla älähti ja kiisti koko kuplan olemassaolon. Ville Ranta piirsi kohusta varsin osuvan kuvan (K&K 22.5.17).

Tämä päivitykseni koskee kuitenkin vain yhtä Ville Rannan piirroksen alla julkaistua kommenttia (kuvakaappaus yllä). Siinä esiintyy jälleen kerran myyttinen äärioikeistolainen maahanmuuttokriitikko, jonka mielestä ”kaikki muslimit ovat seksuaalirikollisia ja terroristeja”. Tämä ”kriitikko” ei tosin itse ole keskustelussa paikalla – kuten ei käytännössä koskaan muulloinkaan – mutta tällä kertaa keskustelija nimeltä Joni Pelkonen viittaa hänen kantoihinsa.

Tarinoita tästä myyttisestä maahanmuutto- ja islamkriitikosta kuulee usein erilaisissa enemmän tai vähemmän sosiaalisen median virtuaalisissa paikoissa, joissa keskustellaan maahanmuutosta, monikulttuurisuudesta, uskonnoista ja muusta sen sellaisesta. Välillä muslimien tilalla väitteessä ovat maahanmuuttajat, mutta samasta henkilöstä lienee silti kyse. Vaikka olen seurannut tätä keskustelua vaihtelevalla intensiteetillä jo reilut kymmenen vuotta, niin koskaan hän ei ole kuitenkaan itse ilmestynyt paikalle keskusteluun.

Myönnän, että olen alkanut varovasti epäillä hänen olemassaoloaan. Toisaalta: tuskin on niin typerää mielipidettä, etteikö joku jossain olisi sitä mieltä. Mutta mistä Internetin pimeimmistä syövereistä nämä suvaitsevaisuuden puolestapuhujat hänet aina löytävät? Ja, vielä olennaisempana kysymyksenä: miksi he haluavat keskustella juuri hänen kanssaan tai hänen ajatuksistaan?

Ehdotankin, että etenemme maahanmuutto-, islam- ja monikulttuurisuuskeskustelussa vihdoinkin seuraavalle tasolle. Unohdetaan tuo kaikkia muslimeja, maahanmuuttajia ja tummempihipiäisiä vihaava myyttinen maahanmuuttokriitikko, jonka ääntä suvaitsevaisuuden puolustajat niin ansiokkaasti pitävät yllä. Ei hänellä ole mitään annettavaa keskusteluun, eikä hänen ajatuksillaan ole kannatusta. Keskustellaan sen sijaan asioista asiapohjalta, kuten tolkun ihmiset tekevät.

Tähän artikkeliin ei ole jätetty kommentteja...

... eikä kommentoiminen myöskään ole enää mahdollista (kuten ei minkään muunkaan artikkelin tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2017 : Myyttinen maahanmuuttokriitikko jälleen mukana keskustelussa

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan